Wonen en huishouden

Als u ziek bent, ouder wordt of een beperking heeft, kan zelfstandig wonen moeilijk worden. Als u graag op uzelf wilt blijven wonen, is er met hulp van familie, vrienden, vrijwilligers of professionals veel mogelijk. Bijvoorbeeld door een aanpassing in uw eigen woning of een hulpmiddel zoals een douchestoel of tillift. Of misschien bent u al geholpen met iemand die u kan ondersteunen bij het huishouden.

Kan uw netwerk niet helpen of heeft u geen netwerk? Bekijk wat voor hulp er wordt aangeboden in de buurt. Heeft u meer hulp nodig? Misschien kunt u ondersteuning van de gemeente krijgen.

Het Wijkteam kan u helpen met onder andere:

  • Voorzieningen in uw huis, langer zelfstandig kunnen blijven wonen, onderzoek naar welke vorm van wonen passend is als er sprake is van een beperking
  • Ondersteuning bij het zoeken naar passende vormen van wonen met inzet van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en WLZ (Wet Langdurige Zorg)
  • Ondersteuning bij voorkomen huisuitzetting

Contact

Wilt u meer weten over de soorten hulp en ondersteuning? Neem dan contact op met het Wijkteam voor informatie, advies en begeleiding.

Contact met het Wijkteam

U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen via het algemene nummer 071 406 5000 bereikbaar tussen 8.30 - 17.00 uur. Binnen 2 werkdagen wordt er contact met u opgenomen.