Trainingen en bijeenkomsten

Assertiviteitscursus

Voor volwassenen

Bent u verlegen? Durft u zich niet uit te spreken in een groep? Of vindt u het moeilijk om nee te zeggen? Tijdens de assertiviteitscursus leert u beter voor uzelf op te komen. U leert omgaan met meningsverschillen, ruzies, complimenten of oordelen van anderen.

Lees meer over de assertiviteitscursus

Lotgenotengroep

Voor gescheiden ouders uit Katwijk

Bent u gescheiden? Heeft u samen een kind? En wilt u graag in contact komen met mensen die in een soortgelijke situatie? Het Relatie- en Scheidingspunt van het Wijkteam start met een lotgenotengroep voor ouders uit Katwijk die gescheiden zijn.

Lees meer over de lotgenotengroep

Niet Aangeboren Hersenletsel

Ontmoetingsgroep voor partners

Als uw partner Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeſt, vraagt dit heel veel aandacht: van professionals én van u. Gelukkig wordt er met behandeling en revalidatie veel bereikt. Maar vaak blijven er restverschijnselen over. Dit is niet alleen lastig voor de persoon met NAH. Ook voor u als partner (en vaak mantelzorger) is dit een hele lastige situatie. Maar waar kunt u terecht met uw vragen en gevoelens?

Lees meer over de ontmoetingsgroep

Creatief Leven

Tegen eenzaamheid - voor volwassenen en senioren

Heeft u last van eenzaamheidsgevoelens en wilt u daar wat aan doen? De cursus Creatief Leven helpt u om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen, te ontdekken wat bij ze past. Stap voor stap, met behulp van 8 bijeenkomsten en een werkboek, gaan de deelnemers zich meer openstellen voor verandering.

Lees meer over de cursus Creatief Leven

Houd-me-vast

Relatiecursus

Houd-me-vast is een training die u kunt zien als een APK voor uw relatie. Samen kijkt u waar u nu staat. Wat gaat er goed? En wat zijn de momenten dat jullie elkaar niet begrijpen? In de training gaat u samen in gesprek over de dieperliggende emoties die achter gedrag of communicatie zit. Het is een investering in uw relatie. Leer elkaar echt zien en begrijpen. Dit jaar kunt u deze training weer volgen. 

Lees meer over de cursus Houd-me-vast

Positief Leven

Training voor 18 jaar en ouder

Hoe kunt u op een positieve manier naar uzelf kijken, zonder te kijken naar wat er niet goed is? Kijken met begrip voor uw eigen menselijkheid en imperfectie, met optimisme en met aandacht voor uw sterke kanten. Wilt u dit graag toepassen in uw leven? Meld u dan aan voor de training Positief Leven!

Lees meer over Positief Leven

Dappere Dino's

Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar met gescheiden ouders

Jonge kinderen reageren vaak met intens verdriet als ouders uit elkaar gaan. Ook allerlei angsten, fantasieën over een verzoening tussen ouders, woede en schuldgevoelens komen voor. Dappere dino’s helpt uw kind om daarmee om te gaan!

Lees meer over Dappere Dino's Inschrijven Dappere Dino's

KIES

Kinderen In Een Scheiding

Als ouders gaan scheiden is dat ingrijpend voor kinderen. Er verandert veel en dat kan kinderen angstig en onzeker maken. Ze vragen extra aandacht, gaan opeens heel ander (lastig) gedrag vertonen, of zijn bang dat ze hun ouder(s) verdriet doen als ze zelf verdrietig zijn.

Lees meer over KIES Inschrijven Kinderen In Een Scheiding

Coole Kikkertraining

Sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining (8 t/m 12 jaar)

Ieder kind heeſt wel iets waarin hij/zij sterker wil worden. Bij de Coole Kikkertraining gaan we onder andere oefenen met iemand uitnodigen, samen spelen en voor jezelf opkomen.

Lees meer over Coole Kikkertraining Inschrijven Coole Kikkertraining

Rots- en Watertraining

Weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar

Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? De training Rots en Water heeſt tot doel je zelfvertrouwen te geven en je sterker te maken, niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk. Je leert dat je een ‘rots’ en een ‘water ’kant hebt. Een Rots is krachtig en onverzettelijk. Een Rots kan opkomen voor zichzelf en voor wat hij/zij echt belangrijk vindt. Water is vriendschappelijk. Water heeſt respect voor anderen en kan goed met anderen praten. Leer in welke situatie je ‘rots’ of ‘water’ wilt zijn.

Lees meer over Rots- en Watertraining Inschrijven Rots- en Watertraining