Coole Kikkertraining

Sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining (8 t/m 12 jaar)

Ella (8) maakt gemakkelijk vriendinnetjes, maar al snel willen kinderen niet meer komen spelen. Ze vinden haar te bazig. Ella begrijpt het niet en is hier heel verdrietig over. Rick (10) zou wel willen spelen met andere kinderen, maar durft het niet te vragen. Hij voelt zich buitengesloten en zegt liever alleen thuis te spelen. Sander (11) vindt het moeilijk het verschil tussen plagen en pesten te maken en kan moeilijk omgaan met kritiek. Dan wordt hij heel boos. Erbij horen en plezier hebben, dat wil ieder kind. Dat vraagt onder andere dat je vrienden kunt maken en houden, goed voor jezelf kunt opkomen, samen kunt spelen en conflicten oplossen en dat je kritiek kunt horen en kritiek kunt geven. Ieder kind heeſt wel iets waarin hij/zij sterker wil worden. Bij de Coole Kikkertraining gaan we onder andere oefenen met iemand uitnodigen, samen spelen en voor jezelf opkomen. 

Voor wie

De Coole Kikkertraining is een groepstraining van 10 bijeenkomsten voor kinderen van 8 tot 12 jaar, in eerste instantie woonachtig in gemeente Katwijk (Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg).

Wat houdt de training in?

Spelenderwijs krijgen kinderen handvatten waardoor zij zich sterker voelen staan. Het werkboek helpt thuis en op school het geleerde te oefenen en kan later gebruikt worden als naslagwerk. Ouders kunnen helpen door het geleerde thuis te oefenen en na de vierde bijeenkomst is er een ouderavond.

Vragen of aanmelden

Als u vragen heeſt of uw kind wilt aanmelden, kunt u mailen naar trainingenwijkteam@katwijk.nl.

Inschrijven Coole Kikkertraining Download de pdf - Coole Kikkertraining (pdf, 850 KB)