Kinderen In Een Scheiding

Als ouders gaan scheiden is dat ingrijpend voor kinderen. Er verandert veel en dat kan kinderen angstig en onzeker maken. Ze vragen extra aandacht, gaan opeens heel ander (lastig) gedrag vertonen, of zijn bang dat ze hun ouder(s) verdriet doen als ze zelf verdrietig zijn.

Ook voor ouders is het een ingrijpende gebeurtenis die veel van hen kan vergen. Dit maakt opvoeden soms extra lastig. Het belangrijkste doel van de KIES-groep is dat kinderen de scheiding beter leren begrijpen en leren omgaan met wat voor hen moeilijk is. Kies staat voor kinderen in een scheiding, maar het betekent ook dat het kind mag kiezen voor zichzelf!

Voor wie

KIES is een groepsbijeenkomst voor alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud waarvan de ouders gaan scheiden, pas gescheiden zijn of al een tijd geleden gescheiden zijn. Kinderen kunnen hun verhaal doen, vragen stellen en tips krijgen en oplossingen vinden met elkaar. Ze mogen vertellen, maar dit hoeft niet! Je kunt ook luisteren. Je hoort ook hoe andere kinderen met de scheiding omgaan. Bij KIES ontdek je wat er goed gaat en wat je graag beter zou willen. Samen bedenken we wat kan helpen om je beter te voelen als iets niet fijn is. Dit doen we niet alleen door te praten, maar we doen dit ook door leuke werkvormen met elkaar te doen, zoals tekenen en spel. 

Duur en locatie

Er zijn 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. Ouders zijn immers ex–partners, geen ex-ouders en blijven ouders in de opvoeding van hun kinderen. Om die reden is het zeer gewenst dat beide ouders betrokken zijn in het proces. Samen met ouders en kind zal er een intakegesprek plaatsvinden en wanneer de bijeenkomsten afgelopen zijn is er een eindgesprek. Beide
ouders worden op de hoogte gesteld als er bijzonderheden zijn en onderwerpen besproken moeten worden. 

Vragen

Als u vragen heeſt kunt u mailen naar trainingenwijkteam@katwijk.nl

Inschrijven Kinderen In Een Scheiding Download de pdf over KIES (pdf, 270 KB)