Geldzaken

Heeft u geldzorgen of bent u daar bang voor? Het Wijkteam kan u helpen om goed met geld om te gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan het zelf (leren) bijhouden van uitgaven en inkomsten, het aanvragen van subsidies en vergoedingen en hulp bij schulden of juridische problemen.

 Als u grip op uw geld wilt krijgen of houden, dan zijn hier hulplijnen voor:

Hulp bij betalingsachterstand

Een kleine betalingsachterstand kan snel een grote schuld worden. De gemeente werkt samen met  zorgverzekeraars, energiebedrijven, waterleverancier en de woningbouwvereniging en verhuurders om ervoor te zorgen dat uw kleine schuld geen grote zorg wordt.

Hoe doen we dat?

In de wet is geregeld dat de gemeente signalen van betalingsachterstanden ontvangt van deze organisaties. De gemeente zoekt dan contact om aan te geven dat we u kunnen helpen om eventuele geldzorgen aan te pakken. Dat doen we via email, brief, sms, telefonisch of via een huisbezoek. Dus blijf niet rondlopen met uw geldzorgen. Bij ons Wijkteam kunt u terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld over geldzaken. Wij denken graag met u mee voor oplossingen. En natuurlijk gaan we heel zorgvuldig en vertrouwelijk met uw informatie om. De hulp van het Wijkteam is gratis. 

Bekijk het filmpje voor informatie. 

Neem contact op!

Wilt u contact met ons opnemen? We helpen u graag! U kunt het Wijkteam bereiken via e-mail: wijkteam@katwijk.nl, of per telefoon: (071) 406 50 00.

Privacy

Het Wijkteam ontvangt van de organisaties waarmee we samenwerken, alleen informatie over u als er een betaalachterstand is. We volgen hierbij ons privacyprotocol en de regels vanuit de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Wilt u meer weten over hoe de gemeente omgaat met betalingsachterstanden en hoe wij omgaan met u persoonsgegevens? Neem dan contact met ons op door te mailen met het wijkteam via wijkteam@katwijk.nl of te bellen met (071) 406 50 00. U kunt natuurlijk ook bij ons langskomen, Koningin Julianalaan 3, Katwijk.

Broodnodig

Bij Broodnodig werken mensen die u kunnen helpen bij financiële problemen en schulden. De oorzaken moeten worden aangepakt om te voorkomen dat na een schuldregeling opnieuw schulden ontstaan. De hulpverleners van Broodnodig zijn maatschappelijk werkers van Kwadraad. Financiële problemen oplossen kost tijd. Daarom biedt Broodnodig vaak ondersteuning voor langere tijd.

Startpunt Geldzaken

Via dit online startpunt biedt de gemeente Katwijk verschillende hulpmiddelen aan om u te helpen bij financiële zaken. Bij Startpunt Geldzaken kunt u ook zien bij welke organisaties u terecht kunt voor meer informatie over de verschillende regelingen binnen de gemeente Katwijk. De hulpmiddelen kunnen anoniem worden gebruikt, zodat uw privacy is gewaarborgd.