Relatie en scheiding

Wilt u uw relatie verbeteren? Wilt u minder ruzie maken en meer begrip voor elkaar krijgen? Of wilt u weg bij uw partner en weet u niet wat er allemaal op u af gaat komen? Om u op weg te helpen is er binnen het Wijkteam een relatie- en scheidingspunt voor alle inwoners van gemeente Katwijk.

Contact met relatie- en scheidingspunt

Werken aan uw relatie

Door te werken aan uw relatie kunt u anders naar elkaar gaan kijken en elkaar beter begrijpen. De relatie kan hierdoor beter worden. Dat kan ook helpen bij het opvoeden van kinderen, als die er zijn. 

Soms helpt werken aan een relatie niet meer. Dan kan ervoor gekozen worden om uit elkaar te gaan. Dit brengt grote veranderingen met zich mee. U moet veel regelen en afspraken maken. Het is logisch dat u niet weet wat u dan allemaal te wachten staat. Ook als u al gescheiden bent, heeft u soms nog vragen. Bijvoorbeeld over het aanpassen van een omgangsregeling.

Vragen over een scheiding kunnen spelen op allerlei gebied zoals juridische zaken, financiƫn, emoties en opvoeding. Op veel vragen kunnen we zelf antwoord geven. Maar als het nodig is verwijzen wij door naar iemand die u verder kan helpen.

Kosteloos adviesgesprek

U kunt eenmalig kosteloos een vrijblijvend adviesgesprek plannen met een advocaat of financieel adviseur. De advocaat en financieel adviseur zijn aanwezig op donderdagochtenden. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met het Wijkteam.

Kinderen

Voor kinderen zijn problemen in de relatie of een echtscheiding ingrijpende gebeurtenissen. Kinderen merken heel goed als er spanningen in het gezin zijn. Het relatie- en scheidingspunt kan u en uw kinderen helpen bij het zoeken naar oplossingen.

Daarnaast bieden we de trainingen Kinderen In Een Scheiding en Dappere Dino's aan. Deze trainingen leren kinderen om te gaan met wat voor hen moeilijk is. 

Relatiecursus Houd me vast

Via het relatie- en scheidingspunt van het Wijkteam wordt de training 'Houd me vast' aangeboden. Tijdens deze training krijgen u en uw partner meer inzicht in wat er gebeurt in jullie relatie en hoe u hier meer grip op krijgt. U leert in 8 bijeenkomsten met verschillende onderwerpen hoe u dit kunt doen. Hierdoor krijgen jullie meer begrip voor elkaar.

Contact

Het relatie- en scheidingspunt is onderdeel van het Wijkteam. Als het nodig is schakelen wij ook andere deskundigen in, zoals:

  • maatschappelijk werkers
  • pedagogen
  • mediators
  • relatiecoaches
  • advocaat
  • financieel deskundige
Contact met relatie- en scheidingspunt

Een  afspraak bij het Wijkteam kost u niets. U kunt ook telefonisch vragen om een afspraak via het algemene nummer van de gemeente 071 406 50 00, bereikbaar tussen 8.30 - 17.00 uur. Binnen 10 werkdagen neemt iemand van het Wijkteam contact met u op.