Relatie en scheiding

Wilt u uw relatie verbeteren? Wilt u minder ruzie maken en meer begrip voor elkaar krijgen? Of wilt u weg bij uw partner en weet u niet wat er allemaal op u af gaat komen? Om u op weg te helpen is er binnen het Wijkteam een relatie- en scheidingspunt voor alle inwoners van gemeente Katwijk.

Contact met relatie- en scheidingspunt

Werken aan uw relatie

Door aan de slag te gaan met uw relatie leert u anders te kijken naar patronen. U leert negatieve patronen te stoppen en de onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Hiermee brengt u meer liefde in uw relatie en met eventuele kinderen.

Soms is werken aan een relatie niet meer mogelijk. De keuze is dan om uit elkaar te gaan. Dit brengt grote veranderingen met zich mee. U moet veel regelen en afspraken maken. Het is begrijpelijk dat u niet weet wat u allemaal te wachten staat. Ook als u al gescheiden bent, heeft u soms nog vragen. Bijvoorbeeld over het aanpassen van een omgangsregeling.

Vragen rondom een scheiding hebben betrekking op verschillende gebieden: juridisch, financieel, emotioneel, pedagogisch en praktisch. Op veel vragen kunnen we antwoord geven. En als het nodig is verwijzen wij u naar de juiste volgende stap.

Kinderen

Voor kinderen is een echtscheiding vaak een hele ingrijpende gebeurtenis. Maar ook bij spanningen tussen de ouders merken de kinderen dat. Vanuit het relatie- en scheidingspunt kan besproken worden hoe we u en de eventuele kinderen verder kunnen ondersteunen.

Contact

Het relatie- en scheidingspunt is onderdeel van het Wijkteam, die de volgende professionals kunnen betrekken voor informatie:

  • maatschappelijk werkers
  • pedagogen
  • mediators
  • relatiecoaches
  • advocaat
  • financieel deskundige
Contact met relatie- en scheidingspunt

Aan de afspraak zijn geen kosten verbonden. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen via het algemene nummer 071 406 5000 bereikbaar tussen 8.30 - 17.00 uur. Binnen 2 werkdagen wordt er contact met u opgenomen.