Verzamelcontainers

Als u geen minicontainers heeft, kunt u gebruik maken van verzamelcontainers. U kunt de verzamelcontainers voor pmd, gft-e en restafval openen met uw milieupas. Voor de verzamelcontainers voor glas, papier en textiel (milieuparkjes) heeft u geen milieupas nodig.

Afval ABC bekijken

Lediging verzamelcontainers

Als de verzamelcontainer vol is, neemt u uw afval weer mee naar huis. U kunt een melding maken van een volle verzamelcontainer of zwerfafval rondom de verzamelcontainer. Bij storm of harde wind (windkracht 7 of hoger) worden de verzamelcontainers niet geleegd. Zodra het weer het toelaat, zullen wij de verzamelcontainers legen.

Iets laten vallen in de verzamelcontainer

Heeft u per ongeluk iets in de verzamelcontainer laten vallen? Probeer niet om zelf spullen uit de verzamelcontainer te krijgen. Neem direct contact op via 071 406 50 00 of afval@katwijk.nl. De kosten voor het zoeken in de verzamelcontainer zijn € 100, ook als uw spullen niet worden gevonden.

Waarschuwing:

Lachgascilinders

Gooi lachgascilinders niet weg bij uw restafval. Lachgascilinders kunnen tijdens de afvalverbranding namelijk ontploffen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Lever lachgascilinders altijd in bij de milieustraat.