Minicontainers

Zet uw minicontainer op de inzameldag uiterlijk 7.30 uur op de inzamelplaats met de wielen en handgrepen richting de weg. Haal uw minicontainer na het legen zo snel mogelijk weer op. In de Afvalkalender ziet u wanneer uw containers wordt geleegd.

Inzameldagen bekijken Afval ABC bekijken

Minicontainer aanvragen

U kunt een nieuwe of extra minicontainer voor gft-e of pmd aanvragen via afval@katwijk.nl. Een nieuwe minicontainer kost € 30,85. Als uw minicontainer kwijt is, doet u eerst aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal van vermissing kunt u gratis een nieuwe minicontainer aanvragen.

Gft-e in de zomer

Om stank en ongedierte te voorkomen wordt uw gft-e minicontainer in de maanden juni, juli en augustus vaker geleegd. Check de inzameldata van uw wijk in de Afvalkalender.

Waarschuwingslabel

Als uw minicontainer te vol zit of afval bevat wat er niet thuishoort, krijgt uw minicontainer een waarschuwingslabel. Komt dit vaker voor? Dan wordt uw minicontainer niet meer geleegd en kunt u een boete krijgen.

Waarschuwing:

Lachgascilinders

Gooi lachgascilinders niet weg bij uw restafval. Lachgascilinders kunnen tijdens de afvalverbranding namelijk ontploffen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Lever lachgascilinders altijd in bij de milieustraat.