Actief zijn en meedoen

Deelnemen aan sociale activiteiten en andere mensen ontmoeten kan bijna elke dag. Deze activiteiten vinden plaats in een activiteiten- en cultureel centrum, buurthuis of woonzorgcentrum bij u in de buurt. Helaas liggen veel activiteiten vanwege het coronavirus stil en zijn veel locaties gesloten of beperkt toegankelijk.

Toch kunt u zelf nog enkele dingen zelfstandig doen, zoals de buitenlucht in. Wandelen, fietsen, de hond uitlaten, een boodschapje doen. Zolang u op uw gezondheid let en afstand houdt van 1,5 m tot andere mensen is dat mogelijk.

Het Wijkteam helpt bij het vinden van:

  • Vrijwilligersorganisaties
  • Organisaties van welzijn in de wijk
  • Verenigingen
  • Welzijnskwartier

Doe mee!

Iedereen die wil, moet in Katwijk kunnen meedoen. Als u dat moeilijk kunt betalen, kan de gemeente helpen. De Doe Mee! regeling is voor alle inwoners met een laag inkomen. Dus voor jong en oud. U kunt een deel van de kosten voor sport, cultuur en recreatie terugkrijgen. U kiest zelf wat u wilt doen. Bijvoorbeeld: lid zijn van een sportclub, muziekvereniging of bibliotheek. Naar het zwembad, museum of bioscoop gaan, een cursus doen of meedoen aan een activiteit in het buurthuis.

Lees meer over de Doe mee! regeling

Word vrijwilliger

Doet u graag iets voor een ander, bekijk dan hoe u vrijwilligerswerk kunt oppakken.

Wilt u meer weten over actief zijn en meedoen? Neem contact op met het Wijkteam voor informatie, advies en begeleiding.

Ik word vrijwilliger

U kunt ook telefonisch vragen om een afspraak via het algemene nummer van de gemeente (071 406 5000), bereikbaar tussen 8.30 - 17.00 uur. Binnen 10 werkdagen neemt iemand van het Wijkteam contact met u op.