Actief zijn en meedoen

Deelnemen aan sociale activiteiten en andere mensen ontmoeten kan bijna elke dag. Deze activiteiten vinden plaats in een activiteiten- en cultureel centrum, buurthuis of woonzorgcentrum bij u in de buurt. Het Wijkteam helpt bij het vinden van:

  • Vrijwilligersorganisaties
  • Organisaties van welzijn in de wijk
  • Clubs en verenigingen

Ontmoeten

Nieuwe mensen ontmoeten kan helpen bij het (opnieuw) meedoen in de samenleving. Onze gemeente heeft veel initiatieven om mee te doen. Denk aan samen koffie drinken, eten of sporten. Maar ook culturele activiteiten kunnen hierbij helpen. Welzijnskwartier zet zich hiervoor in.

Lees meer over ontmoeten

Doe mee! regeling

Iedereen die wil, moet in Katwijk kunnen meedoen. Als u dat moeilijk kunt betalen, kan de gemeente helpen. De Doe Mee! regeling is voor alle inwoners met een laag inkomen. Dus voor jong en oud. U kunt een deel van de kosten voor sport, cultuur en recreatie terugkrijgen. U kiest zelf wat u wilt doen. Bijvoorbeeld: lid zijn van een sportclub, muziekvereniging of bibliotheek. Naar het zwembad, museum of bioscoop gaan, een cursus doen of meedoen aan een activiteit in het buurthuis.

Lees meer over de Doe mee! regeling

Doe je mee?

Welzijnskwartier en Binders bieden gratis verschillende trajecten om mensen met een afstand tot de samenleving te helpen en te begeleiden naar verschillende mogelijkheden om (weer) meer deel te kunnen nemen. Het gaat om individueel maatwerk. Met elkaar ontdekken jullie wat je kunt, waar je plezier in hebt, zelfvertrouwen van krijgt en wat je graag wilt. En samen met jou zoeken ze naar een fijne en zinvolle besteding van de dag.

Ben je geïnteresseerd of zijn er mensen in jouw netwerk die hiervoor in aanmerking komen? Neem contact op via meedoen@binderskatwijk.nl of 06 29 47 44 42.

Word vrijwilliger

Doet u graag iets voor een ander, bekijk dan hoe u vrijwilligerswerk kunt oppakken.

Ik word vrijwilliger

Wilt u meer weten over actief zijn en meedoen? Neem contact op met het Wijkteam voor informatie, advies en begeleiding. U kunt ook telefonisch vragen om een afspraak via het algemene telefoonnummer van de gemeente 071 406 50 00, bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. Binnen 10 werkdagen neemt iemand van het Wijkteam contact met u op.