Toeristenmarkt

In samenwerking met de winkeliersvereniging Zeezijde organiseren we ieder jaar de toeristenmarkt in het centrum van Katwijk aan Zee. 

In 2022 wordt de toeristenmarkt van 28 juni t/m 30 augustus elke dinsdag gehouden van 10.00 tot 18.00 uur. De markt heeft een groot aantal kramen waar u terecht kunt voor de leukste (streek)producten. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties, optredens en workshops voor jong en oud. Elke week heeft de markt een ander thema, met speciale themakramen op het Andreasplein:

Komt dat zien: op dinsdag 12 juli wordt de toeristenmarkt omgetoverd tot circus! U kunt kijken naar verschillende demonstraties en optredens van circusartiesten waaronder: De Mikkies, Circusclown Jofri en Gera de Leeuw. Trekt u liever zelf de stoute (circus)schoenen aan? Doe dan mee met een van de circusworkshops.

Bent u een liefhebber van oldtimers? Kom dan de mooiste klassieke voertuigen bewonderen tijdens de Oldtimerdag. Verschillende klassieke auto's uit heel Nederland strijken deze dag neer op het Andreasplein. Ook zijn er 3 historische voertuigen van de lokale brandweer aanwezig.

Dit jaar opnieuw een groot spektakel van de lach op gebied van verkoopdemonstraties in Katwijk: het standwerkersconcours. Verschillende standwerkers uit het hele land strijden om de titel 'Beste standwerker van Katwijk'. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot snij-attributen; er wordt van alles gedemonstreerd om te vechten voor deze felbegeerde titel. Een deskundige jury zal de standwerkers beoordelen.

De toeristenmarkt bruist vandaag van geluk en gezondheid. U kunt terecht voor verzorgingsproducten, vrolijke cadeaus en verschillende presentaties en workshops. Ga op bezoek bij de waarzegster, vang een complimentje bij de Complimentendame of leer lachen bij de lachdocent. Net als voorgaande jaren is ook nu de 'weeggeefkraam' (waarop alles gratis is) weer aanwezig.

Kom je ook spelen op de Kidsmarkt? Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen tot 17 jaar hun spullen verkopen op één van de grondplekken, muziek maken of andere talenten laten zien. Zeker zijn van een plekje? Meld dan vooraf aan met de naam van uw kind en uw telefoonnummer via info@KuCo.nl U ontvangt dan alle informatie en de spelregels voor deelname.

Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken door 'De Toverkist' en meedoen met verschillende creatieve workshops.

Van moderne kunst tot klassiek werk, van schilderij tot beeldhouwkunst: tijdens deze kunstzinnige markt is genoeg te zien voor elk soort liefhebber. Kom kijken naar de schilders en kunstenaars die 'en plein air' aan het werk zijn, ga op de foto met de 'Giant Tulip Bulb' of doe mee met een van de creatieve workshops. Ook zijn er presentaties van musea en kunstinstellingen uit de regio.

Ruim 2000 jaar geleden vormde Katwijk het eindpunt van de Romeinse rijksgrens: de Limes. Het begin- of eindpunt van de Limes is waar de Rijn bij Katwijk in zee stroomt. Precies op deze plek komt een Bubble Barrier. Dit is een bellenscherm dat ervoor zorgt dat plastic afval niet in de Noordzee terechtkomt. Vandaag smelten het heden en het verleden samen met demonstraties over de Romeinse tijd en informatie over de Bubble Barrier.