Eerste stap restauratie en nieuwbouw Christelijke Opleidingsschool

De gemeente Katwijk telt 27 basisscholen. Alle scholen verdienen een prettige, gezonde werkomgeving voor leerlingen en leerkrachten. Ook is het belangrijk waar mogelijk gebouwen te verduurzamen.

In 2020 is daarom een Integraal Huisvestingsplan opgesteld voor alle basisscholen in Katwijk. Om goed zicht te houden welke school op welk moment een opknapbeurt moet krijgen, is er voor de komende vijf jaar een uitvoeringsprogramma opgesteld. De komende tijd gaat de gemeente, samen met de scholen, kinderopvang en het sportbedrijf vier basisscholen verbeteren of vervangen. Een daarvan is de Christelijke Opleidingsschool.

Samenvoeging en IKC

De Christelijke Opleidingsschool is gevestigd op de locatie Parklaan en de locatie Abeelplein. In het Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs 2021-2025 (IHP PO) is als voorkeursscenario clustering van beide locaties opgenomen. Hierbij is de voorkeur uitgesproken voor samenvoeging op de locatie Parklaan na restauratie/nieuwbouw van deze locatie in combinatie met kinderopvang en een nieuwe gymzaal. Daarmee wordt het een Integraal Kind Centrum (IKC). De procedure rondom de gemeentelijke monumentstatus is afgerond. Het schoolbestuur, Stichting Prohles, zal als bouwheer optreden.

Ondertekenmoment

De gemeente en Stichting Prohles maken afspraken over hun onderlinge verhouding, samenwerking en wederzijdse verplichtingen. Dat staat in een bouwrealisatieovereenkomst. Op 25 april werd de bouwrealisatieovereenkomst getekend door bestuurder Arjan van de Watering van Stichting Prohles en wethouder Jacco Knape (onderwijshuisvesting) in het gemeentehuis. Een mooie start van het verbouwingstraject!

Vervolg

Op dit moment is de selectieprocedure van de architect in voorbereiding. We verwachten dat de bouw zal starten in 4e kwartaal van 2025 en dat het nieuwe gebouw wordt opgeleverd in het 4e kwartaal van 2026. De school zal het onderwijs tijdelijke aanbieden vanuit de voormalige Prins Mauritsschool.

Meer informatie over de huisvesting van onze basisscholen leest u op www.katwijk.nl/huisvestingbasisscholen.