Logo gemeente Katwijk

Help elkaar via WeHelpen.nl

Op de website van WeHelpen kunt u bij u in de buurt hulp aanbieden en vragen. Dit varieert van boodschappen doen tot hulp met de computer. Van de heg snoeien tot schilderles of samen een kopje koffie drinken.

WeHelpen is er voor iedereen die een ander een keer wil helpen of geholpen wil worden. Voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag. Het is gratis en iedereen kan zich aanmelden. Met WeHelpen kunt u kiezen wat bij u past en wanneer het u uitkomt. Het resultaat: een goed gevoel omdat u de wereld van iemand anders wat mooier heeft gemaakt! Er is een speciale pagina voor onze gemeente:

Op deze site vindt u vast iemand in uw buurt die u wilt helpen of die u zelf kunt helpen. Meld u vandaag nog aan!

Het verhaal van WeHelpen

De oprichter van WeHelpen Coen van de Steeg werd in 2008 van zijn fiets gereden. Op de intensive care van het ziekenhuis werd hij wakker met hersenletsel. Het revalideren kostte heel veel tijd en energie. Zijn vrouw draaide overuren: naast de zorg voor hun jonge gezin en een drukke baan, vroeg ook haar man om de nodige aandacht. Hoe lang houd je zoiets vol? Daar heb je hulp van anderen bij nodig. Zoals Coen en zijn gezin zijn er meer voorbeelden in onze directe omgeving. Mensen die even of wat langer een uitgestoken hand nodig hebben. De hond moet bijvoorbeeld worden uitgelaten terwijl u met een gebroken been zit. Of u bent zelf niet zo handig en uw schutting moet gerepareerd. En u weet niet zo goed aan wie u dit kunt vragen. Dan biedt de website van WeHelpen uitkomst.

Hulp nodig?

Bent u niet zo handig met de computer? Vraag dan iemand uit uw omgeving om u even op weg te helpen. Is dat lastig voor u? Of heeft u een vraag over WeHelpen? Belt u dan het Welzijnskwartier via:

  • telefoonnummer: (071 ) 403 33 23