Advies over corona en eenzaamheid

We zitten op dit moment meer thuis vanwege het coronavirus. Er bestaat de mogelijkheid dat u minder contact met familie en vrienden hebt. Dat u een opgesloten gevoel hebt. Dat u (te) veel bij huisgenoten op de lip zit. En dat er minder leuke activiteiten buiten de deur te doen zijn.

Zorgen en stress

Deze periode van thuis zitten, kan vervelende gevoelens en emoties oproepen. Deze emoties kunnen leiden tot stress en spanning, dát kan ervoor zorgen dat er klachten ontstaan of bestaande klachten verergeren. Misschien piekert u meer, raakt u sneller geïrriteerd of slaapt u slecht. Bent u angstig over wat corona met u en uw naasten doet? Zou u weleens met iemand willen praten over de zorgen die u heeft? Voelt u zich eenzaam, of depressief?

Mensen die behoefte hebben aan een maatje of contact kunnen dat laten weten. Degene die juist als vrijwilliger aan de slag wil om anderen te helpen in deze tijd kunnen zich opgeven.

Ik wil graag een maatje Ik word vrijwilliger

Gezin en opvoeding tijdens coronacrisis

Hoe gaat u als ouder tijdens de coronacrisis thuis met de kinderen om? En wat kunt u doen om de sfeer goed te houden? Op de website van de CJG vindt u informatie, advies en tips voor ouders over

  • thuisblijven met kinderen
  • hygiëne
  • gevolgen van het coronavirus in het contact met andere mensen

Bij vragen over opvoedproblemen en toenemende spanningen in het gezin kunt u altijd terecht bij het Wijkteam. Opvoeden is niet altijd even makkelijk en alle ouders hebben weleens vragen of problemen. Wilt u dat er verandering komt in uw situatie, dan kunt u bij ons terecht. Met een (online) cursus helpen we antwoorden te vinden op uw vragen. Het kan ook dat één van onze maatschappelijk werkers of pedagogisch adviseurs in een persoonlijk gesprek advies geeft over opvoeding. U kiest zelf welke methode het beste bij u past.

Contact met het Wijkteam

Waar vind ik het laatste nieuws over het coronavirus?

Het laatste nieuws over het coronavirus en alle maatregelen is te vinden op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk ook de veelgestelde vragen over de coronamaatregelen in Katwijk. Steffie legt de onderwerpen rondom corona uit in duidelijke en meertalige informatie.