Logo gemeente Katwijk

Parkeren

In het centrum van de gemeente Katwijk en in drukbezochte gebieden (zoals bij het strand) kunt u op bepaalde tijden alleen betaald parkeren. Bewoners en bedrijven kunnen hiervoor een parkeervergunning aanvragen.

Heeft u een lichamelijk handicap, dan kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart en/of een gehandicaptenparkeerplaats.

Meer informatie

Openbare parkeergarages

Parkeren in een openbare parkeergarage is goedkoper dan op straat. U betaalt € 1,70 per uur, met een maximum van € 10 per 24 uur. Uw voertuig blijft lekker koel in de zomer en ijsvrij en droog in de winter. Ook is er bewaking aanwezig.

In het centrum vindt u 3 parkeergarages vlakbij bij het winkelgebied en het strand

 • De garage Boulevard-Zeezijde heeft 670 plaatsen en ligt in de duinen aan de Boulevard. In deze parkeergarage kunt u alleen met PIN betalen. Bij 3 van de 5 in- en uitgangen is een lift bij:

  • de Andreaskerk
  • de Voorstraat
  • de Wilhelminastraat
 • De garage aan de Tramstraat heeft 125 plaatsen en ligt slechts 250 meter vanaf het strand (3 minuten lopen). U kunt op dit moment alleen met PIN betalen. Deze garage heeft geen lift.
 • De garage aan de Princehaven heeft 250 plaatsen en bevindt zich slechts 500 meter vanaf het strand (6 minuten lopen). U kunt op dit moment alleen met PIN betalen. Deze garage heeft een lift.

De parkeergarages zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, geopend. Op zondag kunt u gratis parkeren. Op alle andere dagen moet u € 1,70 per uur betalen in de parkeergarage.

Let op! Als u uw parkeerkaartje verliest kost een uitrijkaart € 30.

Abonnementen openbare parkeergarages voor auto's

 • U kunt digitaal een abonnement aanvragen en betalen voor de parkeergarages Boulevard-Zeezijde en Princehaven. U heeft uw DigiD nodig om in te loggen.
 • In parkeergarage Boulevard-Zeezijde kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 19.00 uur bij de beheerders een abonnement afsluiten en betalen met uw pinpas.
 • U kunt ook een abonnement afsluiten bij de balie. Maak hiervoor een afspraak. Na het tekenen van het contract en het betalen van het abonnementsgeld krijgt u een betalingsbewijs. Een kopie van het contract en het betalingsbewijs levert u in bij de parkeergarage. U ontvangt dan de juiste toegangspas.

Tarieven parkeerabonnementen

Ingroeiregeling centrumbewoners

Heeft u recht op de ingroeiregeling? Dan moet u altijd een abonnement aanvragen bij de balie. Maak hiervoor altijd een afspraak.

Verlengen jaarabonnement parkeergarage

Wilt u uw bestaande jaarabonnement verlengen? Dat kan op 2 manieren:

 • U geeft door aan de beheerder van de parkeergarage Zeezijde dat u het abonnement wilt verlengen.
 • U gaat naar de balie.

U ontvangt een factuur voor het verlengde abonnement.

Opzeggen jaarabonnement parkeergarage

U zegt het abonnement schriftelijk of met een e-mail op bij de afdeling Financiën. Daarna levert u uw toegangspas in bij de parkeergarage. Uw abonnement wordt dan stopgezet.

Betaald parkeren op straat

 • Op de Boulevard betaalt u van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur € 2 per uur.
 • In alle andere straten waar betaald parkeren geldt, betaalt u van maandag tot en met zaterdag € 2 per uur:
  • tussen 1 april en 30 september van 10.00 tot 22.00 uur.
  • tussen 1 oktober en 31 maart van 10.00 tot 20.30 uur.
 • Op de parkeerterreinen Noordduinen en Zuidduinen betaalt u van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 20.30 uur € 1,70 per uur.

Bij de parkeerautomaten in de Seinpoststraat, Sportlaan, Zuidduinseweg, de Zuid-Boulevard en op het parkeerterrein Noordduinseweg koopt u voor € 10 een dagkaart. Deze dagkaart is tot de volgende morgen 10.00 uur geldig.

Waar moet u betaald parkeren:

U kunt bij de parkeermeters op straat betalen met PIN, contant of uw mobiel. Voor het betalen met uw mobiel moet u aangemeld zijn bij een aanbieder van belparkeren.

Betaald parkeren op feestdagen

Ook op feestdagen zoals:

 • Goede Vrijdag
 • tweede paasdag
 • Hemelvaartsdag
 • tweede pinksterdag

moet u wel betaald parkeren in de parkeerzones op straat en in de parkeergarages. Alleen op nieuwjaarsdag en eerste en tweede kerstdag hoeft u niet te betalen in de parkeerzones op straat. In de parkeergarages moet u op nieuwjaarsdag en eerste en tweede kerstdag wel betalen. Op zondag kunt u op straat en in de parkeergarages gratis parkeren.

Maximale parkeerduur

 • Voor de Voorstraat (gedeelte Boulevard-Dwarsstraat) geldt een maximale parkeerduur van 90 minuten.
 • Voor de overige straten en pleinen geldt geen maximale parkeerduur.

U krijgt altijd parkeertijd voor het betaalde bedrag afgerond naar boven op € 0,10.

Parkeerterreinen en dagkaarten

Op het parkeerterrein Noordduinseweg, de Zuid-Boulevard, parkeerterrein Zuidduinseweg, de Seinpoststraat en op de Sportlaan kunt u een dagkaart kopen bij de automaat. Deze zijn geldig tot de volgende morgen 10.00 uur. Een dagkaart kost € 10

Parkeervergunning

Het centrum van Katwijk is onderverdeeld in 5 zones. Per woonadres kunt u maximaal 2 bewonersvergunningen en 1 bezoekersvergunning aanvragen. Een bewoners- en een bezoekersvergunning is 2 jaar geldig.

De vergunning gebruikt u alleen in de zone waarvoor u een vergunning hebt. De kleur van de stickers op de lantaarnpalen aan het begin en aan het eind van de straat geeft aan in welke parkeerzone u bent. 

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om 1 bedrijfsvergunning aan te vragen. Een bedrijfsvergunning is minimaal 1 maand en maximaal 1 jaar geldig.

Meer informatie

Caravans en aanhangers

Het is verboden een aanhanger of caravan langer dan 3 dagen langs de weg te parkeren zonder dat u hem gebruikt. Het is mogelijk een ontheffing op dit verbod te krijgen.

Parkeren voor gehandicapten

U mag met uw gehandicapentenparkeerkaart parkeren in het vergunninghoudersgebied, het betaald parkeergebied en op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. U hoeft geen kaartje te kopen bij een parkeerautomaat.

Centrum Katwijk aan Zee

Gehandicapten kunnen van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 tot 12.00 uur (de venstertijd) in het hele voetgangersgebied maximaal 3 uur parkeren met de gehandicaptenparkeerkaart in combinatie met de parkeerschijf.  Buiten deze tijden is het centrum door pollers (beweegbare palen in de weg) bij de Voorstraat en Badstraat, afgesloten voor auto's. 

Er zijn geen aparte gehandicaptenparkeerplaatsen meer in het centrum. Parkeren mag overal langs de rijbaan. De geparkeerde auto mag geen hinder veroorzaken. Langs de randen van het centrum zijn gehandicaptenparkeerplaatsen. De afstand vanaf de rand van het centrum naar het midden van het centrumgebied is maximaal 100 meter.

 

Meer informatie