Logo gemeente Katwijk

Parkeervergunningen

Het centrum van Katwijk is verdeeld in 5 zones. Per woonadres kunt u maximaal 2 bewonersvergunningen en 1 bezoekersvergunning aanvragen. Een bewoners- en een bezoekersvergunning is 2 jaar geldig.

De vergunning gebruikt u alleen in de zone waarvoor u een vergunning hebt. Aan de kleur van de stickers op de lantaarnpalen aan het begin en aan het eind van de straat ziet u in welke parkeerzone u bent. 

Met een bezoekersvergunning mag in de zone waarvoor deze is uitgegeven maximaal 4 uur worden geparkeerd. Leg daarom ook altijd uw parkeerschijf neer naast de bezoekersvergunning. U geeft op de parkeerschijf aan vanaf hoe laat u geparkeerd staat.
Het doordraaien van de blauwe schijf na het verlopen van de parkeertijd is wettelijk verboden.

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om 1 bedrijfsvergunning aan te vragen. Een bedrijfsvergunning is minimaal 1 maand en maximaal 1 jaar geldig:

Wilt u een parkeervergunning aanvragen, wijzigen of stopzetten? Maak een afspraak!

Nu een afspraak maken

Parkeervergunningen

Een bewoners- en een bezoekersvergunning is 2 jaar geldig.  Een bedrijfsvergunning is minimaal 1 maand en maximaal 1 jaar geldig.

Bewonersvergunning € 41,50
2e Bewonersvergunning € 62,25
3e Bewonersvergunning 
(oude regeling, nieuwe 3e vergunning wordt niet meer uitgegeven)
€ 83,00
Bezoekersvergunning (2 jaar)€ 40
Bedrijfsvergunning 1 jaar€ 349,20
Dagkraskaart werkzaamheden€ 7,50
Bijzondere bedrijfsvergunning per jaar € 448,80
Bedrijfsvergunning 1 maand € 29,10
Bijzondere bedrijfsvergunning per maand € 37,40
Werkzaamheden parkeervergunning per maand € 62,25

Aanvragen parkeervergunning bewoners

U vraagt de vergunning aan bij de publieksbalie. Maak hiervoor altijd een afspraak. U moet bij de aanvraag een geldig kentekenbewijs en uw identiteitsbewijs laten zien. De parkeervergunning krijgt u direct mee. Een parkeervergunning kan niet worden aangevraagd voor een auto langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter.

Heeft u een bedrijfsauto of een leaseauto? Dan moet u een schriftelijke toestemming van de eigenaar van de bedrijfs- of leaseauto inleveren.

Parkeervergunning in andere zone dan uw adres

U kunt een parkeervergunning aanvragen waarmee u in een andere zone mag parkeren. Dit kan niet voor zone 1. Let op: alle vergunningen op uw adres worden dan omgezet naar de nieuwe zone.

Wilt u een parkeervergunning aanvragen, wijzigen of stopzetten? Maak een afspraak!

Nu een afspraak maken

Verlengen parkeervergunning

U ontvangt ruim voor het verlopen van uw parkeervergunning een brief van de gemeente. Hierin staat vermeld welke vergunningen verlopen. In deze brief staan ook de kosten voor het verlengen. U maakt het genoemde geldbedrag over naar het in de brief vermelde rekeningnummer. Uw parkeervergunning ontvangt u vervolgens per post.
Let op! U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het hebben van een geldige vergunning.

Eigen parkeerplaats

Hebt u een eigen parkplaats? Dan kunt u maximaal 1 bewonersvergunning aanvragen. Een eigen parkplaats ligt binnen 100 meter afstand van uw woning en is bijvoorbeeld:

  • een garage
  • een carport
  • een parkeerplaats
  • een in- of uitrit naar een garage

U krijg ook maximaal 1 bewonersvergunning als u verplicht bent een parkeerplaats te huren bij uw woning.

Verhuizing

U verhuist naar een adres buiten het betaald parkeergebied? Lever uw parkeervergunning in bij de publieksbalie. Maak altijd eerst een afspraak. U ontvangt het geldbedrag terug wat u teveel betaald heeft. Is dit bedrag lager dan € 10? Dan krijgt u geen geld terug.
Verhuist u binnen het betaald parkeergebied naar een andere zone? Wijzig dan gratis uw vergunning bij de publieksbalie. Maak altijd een afspraak. De vergunning op uw oude adres stopt automatisch.

Wijziging kenteken

Heeft u een nieuwe auto? Wijzig dan gratis uw vergunning bij de publieksbalie. Maak hiervoor altijd een afspraak. Neem uw identiteitsbewijs, uw parkeervergunning en kentekenbewijs (met adresgegevens) mee.

Heeft u een bedrijfsauto of een leaseauto? Dan moet u een schriftelijke toestemming van de eigenaar van de bedrijfs- of leaseauto inleveren.

Bent u uw vergunning kwijt?

Bewonersvergunning

Bent u uw bewonersvergunning kwijt? U kunt gratis een kopie afhalen bij de publieksbalie. Maak voor u komt eerst een afspraak.

Bezoekersvergunning

Bent u uw bezoekersvergunning kwijt? Maak dan een afspraak om bij de publieksbalie de vermissing door te geven. U krijgt direct een kopie-bezoekersvergunning mee nadat u de volledige vergunning betaald heeft.

Bedrijfsparkeervergunning

Bent u uw bedrijfsparkeervergunning kwijt? Maak dan een afspraak om bij de publieksbalie de vermissing door te geven. U krijgt direct een kopie-bedrijfsparkeervergunning mee nadat u een toeslag van € 17 en de resterende maanden betaald hebt.

Wilt u een parkeervergunning aanvragen, wijzigen of stopzetten? Of bent u uw vergunning kwijt? Maak een afspraak!

Nu een afspraak maken