Openbare laadpalen voor elektrische auto's

Met elektrisch rijden bent u op weg om Nederland schoner en stiller te maken. Er zijn openbare oplaadpalen verspreid over de gemeente Katwijk. Gebruik van de laadpalen is niet gratis. U betaalt de stroom via een oplaadpas die u bij verschillende commerciƫle bedrijven kunt kopen.

Op de volgende website ziet u alle oplaadpunten van Katwijk op de kaart:

Wilt u weten welke laadpalen op dit moment vrij zijn? Kijk dan op:

Aanvragen openbare laadpaal elektrisch rijden

Wilt u een elektrische auto gaan rijden en kunt u geen laadpaal plaatsen op eigen terrein? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen bij bedrijf die instemt met onze beleidsregels. Op dit moment heeft Allego B.V. toestemming om aanvragen in behandeling te nemen. U ontvangt binnen 18 weken een besluit op uw aanvraag.

In de beleidsregels staat informatie over waar een openbare laadpaal geplaatst mag worden en aan welke technische en veiligheidseisen de laadpaal moet voldoen.

Laadpunt eigen terrein

Wanneer u een eigen oprit of parkeergelegenheid heeft dan moet de laadpaal op eigen terrein geplaatst worden. Dit mag zonder vergunning.

Verlengde huisaansluiting laadpaal

De gemeente is aangesloten bij een landelijke proef die in 2015 de verlengde huisaansluiting voor laadpalen heeft onderzocht. In deze proef is een oplaadpunt in de publieke ruimte geplaatst. Het oplaadpunt krijgt elektriciteit door een kabel die wordt aangesloten op de elektriciteitsmeter van het woonhuis of bedrijfspand.
Bekijk de uitkomsten van de proef op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland:

De gemeente is nog aan het onderzoeken in welke mate de verlengde huisaansluiting zal worden toegestaan.