Logo gemeente Katwijk

Fase Vliet, Vlietmeander en Vlieteiland

Begin 2016 hebben de gemeente en ontwikkelaar BPD afspraken gemaakt over de ontwikkeling van ‘het hart’ van De Horn. In het gebied tussen het Moleneind, de Collegiantenstraat en de Korte Voorhouterweg gaat BPD maximaal 192 woningen en appartementen realiseren.

Bent u geïnteresseerd in een woning? Meld u dan aan bij BPD :

Karakteristieke buurtjes

Het gebied wordt in drie fases ontwikkeld: de fases Vlietmeander, Vliet en Vlieteiland. Deze drie deelgebieden worden verbonden door een hoofdroute, waarlangs een aantal karaktervolle buurtjes komen, met woningen rondom groene pleintjes. De oude Vliet wordt in ere hersteld, en slingert door het gebied heen. De Horn wordt een hoogwaardige en ruim opgezette woonwijk, waar water en groen een belangrijke rol spelen. Er komen:

  • rijwoningen
  • herenhuizen en
  • appartementen aan het park
  • sociale en scherp geprijsde koopwoningen
  • twee-onder-een-kapvilla’s met de achtertuin aan open vaarwater.  

Planning

Vlietmeander wordt als eerste gerealiseerd. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. De grond is deels gesaneerd, er is gegraven om de nieuwe watergang aan te leggen en de grond is opgehoogd. De woningen in de eerste fase zijn inmiddels verkocht. De bouw van de woningen is begin november 2017 gestart.
Voor de fase Vliet lopen op dit moment de noodzakelijke ruimtelijke procedures om de bouw mogelijk te maken. Zodra deze procedures doorlopen zijn, kan de bouw worden voorbereid. De fase Vlieteiland volgt als laatste.

Meer informatie over de woningen vindt u op: