Logo gemeente Katwijk

Katwijk ontwikkelt

Katwijk ontwikkelt tot een middelgrote stad met 70.000 inwoners. Katwijk wordt de derde stad in de regio. Het evenwicht tussen de bestaande kenmerken en de nieuwe mogelijkheden is erg belangrijk bij het ontwikkelen. Er kan straks meer doordat wij groter zijn:

  • Er kunnen meer diensten worden aangeboden.
  • Katwijk heeft meer invloed op ontwikkelingen binnen en buiten de gemeente. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van Locatie Valkenburg en Kustwerk Katwijk.

Brede Structuurvisie Katwijk 2007 - 2020 (BSV)

In 2007 heeft de gemeenteraad de Brede Structuurvisie (BSV) vastgesteld. In de BSV staat op welke manier de gemeente op de lange termijn wil ontwikkelen. De BSV gaat over woning- en wegenbouw en ook over maatschappelijk ontwikkelen.

De BSV is belangrijk voor iedereen

Katwijk kan alleen goed ontwikkelen als iedereen hierover meedenkt en eraan meewerkt. Tijdens informatieavonden kunt u horen wat de plannen en projecten zijn en u kunt hierop reageren.

Masterplannen

In een masterplan wordt voor een gebied in Katwijk de wensen die in de BSV staan verder uitgewerkt. In het masterplan staan regels die gelden voor plannen en projecten in dit gebied die in de toekomst bedacht worden. Op dit moment zijn 2 masterplannen belangrijk:

  • Masterplan Vizier op de Rivier(vastgesteld in 2010).
    Dit plan probeert de omgeving langs de rivieren mooier en beter leefbaar te maken voor Katwijkers en bezoekers van Katwijk. Het plan is een basis voor het ontwikkelen van de oevers en de ontspanningsmogelijkheden op, over en langs het water.
  • Masterplan Katwijk aan Zee (vastgesteld in 2014).
    Dit plan beschrijft hoe Katwijk aan Zee kan ontwikkelen tot een centrum met genoeg winkels, horeca en toeristische mogelijkheden voor 70.000 inwoners en voor ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

Wilt u meer weten over het Masterplan Katwijk aan Zee?

Contact

Hebt u vragen over de Brede Structuurvisie of over de masterplannen 'Vizier op de Rivier' of Katwijk aan Zee? Stuur een e-mail naar: