Logo gemeente Katwijk

Milieustraat en milieupas

Grof huishoudelijk afval, (grof) tuinafval, klein chemisch afval (KCA), oud papier en karton en kleine hoeveelheden verpakt asbest kunt u gratis inleveren op de Milieustraat. U hebt uw milieupas nodig om binnen te komen. Ieder adres in Katwijk heeft een milieupas.

Bouwafval mag u niet inleveren op de milieustraat.

De milieustraat ligt in het industriegebied ´t Heen, Taanderstraat 1.

Bent u benieuwd hoe de milieustraat eruit ziet?

Voertuigen langer dan 8 meter mogen de helling niet op

Is uw voertuig langer dan 8 meter? Dan kunt u de bocht onderaan de helling niet maken. De beheerder wijst u waar u kunt parkeren om te lossen. Brengt u iets wat weggegooid wordt in een container op de helling? Dan moet u dat naar boven tillen.

Openingstijden Milieustraat

Maandag t/m vrijdag
10.00 – 16.30 uur
Zaterdag
9.00 – 15.00 uur

De milieupas

Naar ieder woonadres in Katwijk is een milieupas verstuurd. Voor toegang tot de milieustraat hebt u een milieupas nodig. Soms hebt u de pas ook nodig als sleutel voor de ondergrondse verzamelcontainers.

De pas is niet persoonlijk, maar adresgebonden; hij staat op uw woonadres geregistreerd. Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Dan wordt de pas naar u toegestuurd zodra u de verhuizing aan de gemeente heeft doorgegeven.

Woont u in Noordwijk? Vraag dan de milieupas aan bij uw eigen gemeente.

Milieupas werkt niet, maar is onbeschadigd

Werkt uw milieupas niet en is deze onbeschadigd? Bel ons via het algemene nummer. U heeft het nummer van de container waar u het vuil wilde weggooien en uw pasnummer nodig. De gemeente gaat na wat er aan de hand kan zijn en vertelt u wat u kunt doen.

  • Telefoon: (071) 406 50 00

Milieupas beschadigd of kwijt?

Vraag dan online een vervangende pas aan. U betaalt online bij het aanvragen € 15,70. De milieupas wordt binnen 3 werkdagen per post opgestuurd. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd. Woont u in Noordwijk? Vraag dan de milieupas aan bij uw eigen gemeente. 

Ophalen vervangende pas

U kunt de vervangende pas ook ophalen bij de balie. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Gaat u verhuizen?

Draag uw milieupas dan over aan de nieuwe bewoners van uw oude adres, bijvoorbeeld tijdens de overdracht, of laat de pas achter in uw oude woning. Verhuist u naar een bestaande woning? Zorg er dan voor dat u de milieupas van de oude bewoners van uw nieuwe adres krijgt.

Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Dan wordt de pas naar u toegestuurd zodra u de verhuizing aan de gemeente heeft doorgegeven.

Wat doet u met afval?