Logo gemeente Katwijk

Duurzaamheidsfonds

Het Duurzaamheidsfonds is opgericht om het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in en aan bestaande woningen en gebouwen te stimuleren. Het duurzaamheidsfonds zorgt ervoor dat u bij de gemeente geld kunt lenen om duurzaamheidsmaatregelen te betalen. Op dit moment is de rente van de lening 1,6%. Ook kunt u een subsidie aanvragen voor de kosten die u gemaakt heeft bij een gecertificeerde adviseur omdat u voor uw woning een energie-advies op maat heeft aangevraagd of een energiescan heeft laten uitvoeren. 

Particulieren kunnen een duurzaamheidslening en subsidie aanvragen. Verenigingen van Eigenaren, Sportverenigingen en scholen kunnen een stimuleringslening aanvragen. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) is de uitvoeringsorganisatie van de lening.

Voor het aanvragen van de subsidie moet u inloggen met uw DigiD:

Duurzaamheidslening

Als particulier vraagt u via het digitale formulier een duurzaamheidslening aan voordat het werk verricht is. In het formulier staat een lijst van duurzame maatregelen waar u de lening voor kunt aanvragen. Bij de aanvraag voegt u als bijlage een offerte toe, waaruit blijkt wat de kosten zijn. Deze kosten zijn minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 (inclusief BTW).

Stimuleringsfonds Volkhuisvesting (SVn) is de uitvoeringsorganisatie van de lening. Dit betekent dat zij u een offerte voor de lening sturen en de declaraties afhandelt.

Stimuleringslening

Als Vereniging van Eigenaren (VVE), schoolbestuur of non-profitorganisatie (bijvoorbeeld sportvereniging) vraagt u via het digitale formulier een stimuleringslening aan voordat het werk verricht is. In het formulier staat een lijst van duurzame maatregelen waar u de lening voor kunt aanvragen. Bij de aanvraag voegt u als bijlage een offerte toe, waaruit blijkt wat de kosten zijn. Deze kosten zijn minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000 (inclusief BTW).

Stimuleringsfonds Volkhuisvesting (SVn) is de uitvoeringsorganisatie van de lening. Dit betekent dat zij u een offerte voor de lening sturen en de declaraties afhandelt.

Subsidie maatwerk advies

Als particulier vraagt u subsidie aan voor de kosten van een gecertificeerde adviseur die een advies of een energiescan heeft gemaakt voor het duurzamer maken van uw eigen woning. Voor deze subsidie gelden de volgende voorwaarden:

 

 

  • U bent eigenaar van een woning die voor 1990 gebouwd is.
  • U gaat niet vervangend bouwen of ver(nieuw)bouwen.
  • In het advies worden geen maatregelen voorgesteld die al verplicht zijn vanwege het Bouwbesluit.

 

 

 

U ontvangt binnen 4 weken een besluit op uw aanvraag (als deze compleet met bijlage(n) is ontvangen). U ontvangt € 150 subsidie op het advies en maximaal € 150 extra subsidie wanneer u ook maatregelen uit het advies heeft laten uitvoeren. U logt met uw DigiD in op het aanvraagformulier: