Toeristenmarkt

In 2019 wordt elke dinsdag van 13.00-21.00 uur de toeristenmarkt gehouden van 25 juni t/m 28 augustus in het centrum van Katwijk aan Zee.

Dinsdag 23 juli: Oldtimerdag

Deze dag staat in het teken van klassieke, antieke auto’s. Er zijn veel verschillende auto's te bewonderen, waaronder twee historische brandweerauto’s. De muzikale omlijsting is helemaal in de sfeer van het tijdsbeeld en wordt verzorgd door de dixielandband Alacarte.

Dinsdag 30 juli: Standwerkersconcours

Dit jaar opnieuw een groot spektakel van de lach op gebied van verkoopdemonstraties in Katwijk: Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel “Beste standwerker van Katwijk”. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot snij-attributen; er wordt van alles gedemonstreerd om te vechten voor deze felbegeerde titel. Dus bent u op zoek naar een nieuwe pan of iets anders leuks voor in of om het huis? Kom dan naar het Andreasplein.
Een deskundige jury zal de standwerkers beoordelen op:

 • professionaliteit
 • presentatie
 • stand
 • contact met het publiek
 • originaliteit

De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ca. 21.15 uur.

Dinsdag 6 augustus: De Gezond en Gelukkig markt

Deze markt rond het thema welzijn, zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van Aloë Vera producten tot zelfgemaakte jam en van (stoel)massages tot vrolijke cadeau artikelen. Er zijn allerlei demonstraties en presentaties en diverse gratis workshops. De Gezond en Geluk markt is een actieve markt waar het plezier van afstraalt en geluk wordt gedeeld. Zoals ieder jaar is er weer de "weggeefwinkel"-kraam, waar u gratis leuke hebbedingetjes kunt ophalen. Ook zijn net als vorig jaar diverse professionals van "Bewust Bollenstreek" aanwezig. Dus kom voor je portie dagelijks geluk naar deze bijzondere markt. ’s Avonds zal er een muzikaal optreden zijn van Duo C Kwadraat.

Dinsdag 13 augustus: Kids Party

Hier draait alles om het kind. Er zijn allerlei kinderactiviteiten zoals:

 • word model in één dag met een echte catwalk met verkleden, visagie en hairstyling
 • decopatchen: de nieuwe manier van decoreren
 • schminken
 • cupcakes bakken en versieren
 • glittertattoo's aanbrengen
 • tasjes pimpen
 • sieraden maken

De kinderen zullen zich niet vervelen!

Dinsdag 20 augustus: Kunst in Katwijk

KuCo (een samenwerkingsverband van kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen) organiseert een kunstmarkt. Verschillende kunstvormen worden gepromoot. Kunstenaars uit Katwijk en de regio zijn aanwezig.

U kunt meedoen aan workshops en er wordt kunst gepresenteerd. Ook is er een gedichtenmarathon en er wordt “en plein air” geschilderd. Een interessante en actieve dag die u zeker niet mag missen. ’s Avonds is er een muzikaal optreden van de DVS.

Dinsdag 27 augustus: Vrijwilligersmarkt

Deze markt wordt ingericht door Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt. De vrijwilligersmarkt is dé locatie waar vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen in contact kunnen komen met potentiële vrijwilligers. Tijdens deze vrijwilligersmarkt zullen verschillende organisaties en verenigingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg presenteren wat zij doen binnen hun organisatie op het gebied van vrijwilligerswerk.

Misschien vind je net de leuke uitdaging die je zoekt! Wist je dat vrijwilligerswerk het begin kan zijn van iets nieuws, je leven kan verrijken en heel veelzijdig kan zijn? Bovendien is het voor mensen die op dit moment geen betaald werk hebben een prachtige gelegenheid om in de werksfeer te blijven. Je kunt met de deelnemende organisaties in gesprek over welke talenten je bezit en hoe je deze kunt inzetten in een organisatie. Wellicht komt er een mooie match tot stand.

Kom gerust even langs, ook als je niet direct op zoek bent naar vrijwilligerswerk. Voor meer informatie over de vrijwilligersmarkt kun je met Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt.