Wethouder Jacco Knape verrast Julia van Rijn: “De fontein op het Andreasplein is gemaakt!”

Donderdag werd de 11-jarige Julia van Rijn verrast met een bezoek van wethouder Jacco Knape. Hij kwam haar vertellen dat de fontein op het Andreasplein weer gerepareerd is. De fontein is voor de wintermaanden afgedekt en wordt in het voorjaar feestelijk geopend.

De fontein deed het al langere tijd niet meer. De kitranden waren in slechte staat, waardoor de techniek achter de fontein niet meer werkte. Tot verdriet van Julia, die vaak speelt op het Andreasplein waar zij de fontein graag bewonderd. Zij schreef daarom een brief aan de wethouder met de vraag of hij ervoor kon zorgen dat de fontein zo snel mogelijk weer gemaakt kon worden. “Ik wil best een handje helpen”, schreef zij.

Donderdag ging Jacco Knape dan ook bij Julia en haar ouders op bezoek om haar goed nieuws te brengen. Knape: “Als wethouder die over de kunstwerken gaat in onze gemeente vind ik het heel mooi dat Julia aandacht heeft voor het waterkunstwerk. Want dat is uiteindelijk wat de fontein is. Een kunstwerk waar heel veel jonge en oudere mensen bij stil staan en plezier aan beleven. Omdat we deze waardering voor de fontein delen en omdat zij zo betrokken is bij onze gemeente, wilde ik Julia graag persoonlijk bedanken voor haar brief en haar vertellen dat het gelukt is. De fontein is weer gemaakt!”. Julia kreeg als bedankje voor haar betrokkenheid een set briefpapier, een mooie pen en een uitnodiging van de wethouder om komend voorjaar de fontein feestelijk te komen openen.

Naar overzicht