Voucher voor energiebesparende producten ook direct online te verzilveren

Inwoners met een koopwoning ontvingen afgelopen zomer een brief met daarin een voucher t.w.v. € 70,-, om energiebesparende maatregelen te kopen. Zij kunnen deze voucher per 15 oktober ook direct online verzilveren via degroeneuitdaging.nl/webshop. Daarnaast kan de voucher uiteraard ook nog steeds worden ingeleverd bij lokale bedrijven.

U kunt de voucher gebruiken voor energiebesparende producten, zoals tochtstrips, ledlampen en waterbesparende douchekoppen. Maar ook voor grootschalige maatregelen zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Op winstuitjewoning.nl staat een compleet overzicht van de producten waarmee u de voucher kunt verzilveren.

Voucher online gebruiken bij degroeneuitdaging.nl/webshop

Vanaf 15 oktober kunt u in de degroeneuitdaging.nl/webshop uw voucher direct verzilveren voor een speciale energiebespaarbox. U kunt kiezen uit drie bespaarboxen: één waarmee u uw gasverbruik vermindert, één waarmee u uw stroomverbruik vermindert en een combinatie van beiden. Afrekenen doet u direct met uw vouchercode.

U kunt ook zelf kiezen welke energiebesparende producten u aanschaft. Plaats de producten, zoals radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen en led-lampen, in uw winkelmandje en reken af met de vouchercode.

Als u de vouchercode invult, wordt automatisch gecontroleerd of er nog budget in uw gemeente is. Als dit budget nog beschikbaar is, krijgt u de energiebespaarbox of de energiebesparende producten gratis thuisgestuurd. Vanwege de nodige controles duurt de verzending wel wat langer dan bij een gemiddelde webshop.

Voucher besteden in de winkel

U kunt ook energiebesparende producten kopen bij een (online) winkel naar keuze, zoals een bouwmarkt. De medewerkers van de bouwmarkten zijn op de hoogte van de actie en kunnen u adviseren over de producten die u toe kunt passen. Na de aanschaf kunt u de voucher samen met het aanschafbewijs verzilveren via winstuitjewoning.nl.

Voucher kwijt

Heeft u de voucher nog niet benut en bent u deze kwijt geraakt? Via degroeneuitdaging.nl/voucher-opvragen kunt u uw (ongebruikte) vouchercode opnieuw opvragen.

Eenvoudig een lagere energierekening en meer wooncomfort

Veel bewoners weten niet dat zij ook met kleine ingrepen hun energierekening kunnen verlagen. Zo verbruiken ledlampen 90% minder energie dan gloeilampen en kan het aanbrengen van tochtstrips in naden en kieren leiden tot een besparing van € 170,- per jaar door het verminderen van de tocht. Minder tocht maakt het binnenklimaat bovendien een stuk prettiger. Het toepassen van energiebesparende producten in huis is eenvoudig, verlaagt de energierekening en zorgt voor een prettiger binnenklimaat.

Naar overzicht