Voordelige zorgverzekering voor lage inkomens

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de gemeentepolis. Iedereen in Katwijk moet mee kunnen doen. Daarom biedt gemeente Katwijk samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een collectieve zorgverzekering aan met een korting op de premie. Ook zijn de kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie of de tandarts grotendeels verzekerd. De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een  aanvullende verzekering. Er zijn 3 pakketten.

U komt in aanmerking voor de gemeentepolis als uw inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm én u niet teveel eigen vermogen heeft. De zorgverzekering is er dus ook voor werkenden. Op www.gezondverzekerd.nl ziet u in een paar stappen of u in aanmerking komt voor deze zorgverzekering. Hier kunt u ook eenvoudig het pakket samenstellen dat bij u past én dit met u huidige verzekering vergelijken. Ook kunt u op deze website de verzekering direct afsluiten.

Premies op een rij

Afhankelijk van de zorg die u denkt nodig te hebben volgend jaar, kunt u kiezen uit drie verschillende pakketten.

  • Basisverzekering + AV-gemeente Basis (€ 123,36): De AV-Gemeente Basis kost hetzelfde als de basisverzekering en vergoedt daarnaast ziektekosten, zoals 9 behandelingen fysiotherapie, tandheelkunde tot maximaal €150,00 en 50% van de kosten van preventieve cursussen.
  • Basisverzekering + AV-Gemeente Standaard (€ 141,89): De AV-Gemeente Standaard vergoedt de meest gebruikelijke ziektekosten. Zoals 20 behandelingen fysiotherapie, tandheelkunde tot maximaal €230,00 en de eigen bijdrage van de Wmo/Wlz.
  • Basisverzekering + AV-Gemeente Top (€ 162,09): De AV-Gemeente Top is de aanvullende verzekering met uitgebreidere dekking dan de Standaard AV. Vergoedingen zijn onder andere 30 behandelingen fysiotherapie, tandheelkunde tot maximaal €500,00, volledige sanering tot €1500,00 en de eigen bijdrage van de Wmo/Wlz.

Stap over naar zorg die bij u past

Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga naar www.gezondverzekerd.nl/katwijk. Heeft u nog vragen of vindt u het moeilijk om zelf de overstap te regelen? Dan kunt u ook langskomen op een van de spreekuren. Vanwege corona is het verplicht om een afspraak te maken voor het spreekuur. Bel hiervoor met (071) 406 50 00. Een afspraak duurt ongeveer 15 minuten. De spreekuren vinden plaats op:

  • Maandag 6 december tussen 13:00 tot 16:00 uur in het gemeentehuis van Katwijk (Kon.Julianalaan 3).
  • Woensdag 8 december tussen 10:00 tot 13:00 uur in de Bibliotheek Katwijk (Hoorneslaan 297).

Let op

U kunt tot en met 31 december 2021 aanmelden. Zorg en Zekerheid regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering.

Naar overzicht