Verkeersregelaar voor fietsers bij omleiding N206

Vanaf deze week is er op het kruispunt van de Hoofdstraat met de Marinus Poststraat in Valkenburg een verkeersregelaar aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Het kruispunt is onderdeel van de fietsomleiding die in verband met de afsluiting van het fietspad in de parkstrook langs de N206 is ingesteld. De verkeersregelaar wordt vooral ingezet ten behoeve van het schoolverkeer.

Voorlopig wordt de verkeersregelaar 3 weken ingezet. 2 weken voorafgaand aan de voorjaarsvakantie en 1 week erna, op de dagen dat de bassischolen open zijn. De verkeersregelaar begeleidt tussen 08.00 uur en 09.00 uur het verkeer, met name in verband met de fietsers naar de basisscholen De Dubbelburg en De Burcht.

Na deze 3 weken wordt er geƫvalueerd of de inzet van de verkeersregelaar een succes was. Als dat zo is, dan zullen de gemeente, aannemer Boskalis en de provincie Zuid-Holland tijdens de aanleg van de RijnlandRoute vaker een verkeersregelaar inzetten op deze locatie. Dit zal dan op gerichte momenten gebeuren, zoals bijvoorbeeld in de week na schoolvakanties.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijnlandroute.

Naar overzicht