Uitreiking D.F.E. Meerburgprijzen 2023

Op maandag 9 januari zijn de jaarlijkse D.F.E. Meerburgprijzen uitgereikt door Marjolein Meerburg, bestuursvoorzitter van Stichting Herinneringsfonds D.F.E. Meerburg. De stichting reikt sinds 1990 jaarlijks D.F.E. Meerburgprijzen uit aan personen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt ten behoeve van culturele-, industriële- of handelsactiviteiten. Sinds de oprichting is bijna 250.000 euro aan prijzen uitgereikt.

De winnaars

De Verhalenvangers

De prijs van € 1.250 ging naar de Verhalenvangers. Deze groep mensen filmt oude verhalen over de Rijnsburgse middenstand en het bedrijfsleven. Ze kregen de prijs om de ondertiteling van zo’n 5 verhalen te verzorgen.

DUNA atelier

Het DUNA atelier ontving enkele jaren geleden een prijs voor een geluidsinstallatie. Dit jaar ontvingen ze een aanvullende prijs van € 750 om microfoons en andere toebehoren voor de installatie toe te voegen zodat de lezingen en concerten die ze houden van betere kwaliteit zijn.

Nimisa Publishing House

Deze coöperatieve uitgeverij wordt gerund door 8 auteur. Zij willen belangeloos een bundel uitbrengen met legenden uit de kust, gericht op Katwijk, Noordwijk en Wassenaar. Ze kregen daarvoor een D.F.E. Meerburgprijs van € 1.000.

Stichting Vrienden van het Rijnpark

Deze stichting wil de rijke geschiedenis van het Heerenschoolbos zichtbaar maken op informatieborden. Daarvoor ontvingen zij € 1.500.

Gerard Bol

Gerard Bol wil een boek uitgeven met de verhalen van Katwijkse tuinders, een initiatief dat Willem van Duijn in 2001 is gestart. Er werd een Meerburgprijs van € 1.500 toegekend.

Het Spinozahuis

Het Spinozahuis krijgt een uitbreiding om de vele bezoekers uit binnen- en buitenland te kunnen ontvangen. Ze ontvangen een prijs van € 1.500 voor de verplaatsing van het borstbeeld van Spinoza en het inrichten van de tuin.