Uit uw groene dak gaan!

Hoe staat het dak van uw schuurtje, huis of uitbouw erbij? Misschien ligt hier nog de ‘standaard’ dakbedekking op. Wist u dat u ook uw dak kunt vergroenen? En zo’n groen dak ziet er niet alleen ‘gezellig’ uit maar heeft ook meer voordelen. Zo draagt het onder andere bij aan het voorkomen van wateroverlast, is het goed voor de biodiversiteit en werkt het verkoelend. En wist u dat u nu nog voordeliger van deze voordelen kunt genieten? Met de Subsidie Groene Daken voor woningeigenaren én huurders.

Wat is een groen dak?

De naam zegt het al: een groen dak is een dak bedekt met plantjes en begroeiing, zoals mossen, bloemen, bomen en grassen. Een groen dak trekt allerlei insecten aan waar ook weer vogels op af komen. Er ontstaat een groenere omgeving. Er zijn ook praktische voordelen: het dak absorbeert water waardoor de riolen minder belast worden. Een groen dak zorgt voor extra isolatie en kan geluid verminderen. Vaak stijgt ook de waarde van uw huis. En als u zonnepanelen en een groen dak combineert, kunnen de prestaties van uw zonnepanelen verbeteren. Het is dus een win-winsituatie, voor uzelf en de natuur!

Subsidie

Lijkt een groen dak u wat? Per m² groen dak kunt u nu 25 euro subsidie ontvangen, met een maximum van 500 euro. Het enige wat u hoeft te doen, is een groen dak aanleggen van minimaal 5 m² dat u ten minste 5 jaar in goede staat houdt. Heeft u de afgelopen 3 maanden al een groen dak aangelegd? Dan kunt u hier nog subsidie voor terugkrijgen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op www.katwijk.nl/groendak. Hier vindt u ook het verhaal van Joeri, Jos en Martijn die samen in Valkenburg groene daken hebben gerealiseerd.