Tentoonstelling KuCo

Van 2 tot en met 30 augustus 2018 exposeren 38 leden van KunstenaarsCollectief KuCo in het gemeentehuis van Katwijk speciale werken die zij hebben gemaakt met Katwijk als inspiratie. Van zee en strand tot bomschuiten en klederdracht, is weergegeven in allerlei kunstzinnige vormen. Niet alleen de schilderkunst in olieverf, acrylverf of met gemengde technieken is vertegenwoordigd. Ook een tekening met softpastel, een gedicht, foto's, mozaïek en beelden, allen geïnspireerd op Katwijk, kunt u tijdens deze unieke tentoonstelling bewonderen. De kunstzinnige en creatieve deelnemers van KuCo hebben weer enorm hun best gedaan om u te laten genieten van hun werk.

KuCo is geboren op vrijdag 31 juli 2009 in Katwijk. Dat wil zeggen, toen ontstond het idee om een samenwerkingsverband tot stand te brengen tussen van amateur- en professionele kunstenaars in de regio Duin- en Bollenstreek. Alle kunstvormen en kunststromingen waren welkom. Het idee was om op allerlei manieren gezamenlijk kunst en creativiteit in alle mogelijke vormen te promoten, stimuleren en toegankelijk te maken.

Naast exposities in de regio, zoals nu de expositie in het gemeentehuis in Katwijk, werkt KuCo samen met allerlei instanties en organisaties om samen de kunst te promoten. Zo organiseert KuCo bijvoorbeeld op 21 augustus de Kunst in Katwijk markt en zijn ze op zaterdag 25 augustus aanwezig op de speciale kunstmarkt tijdens de braderie in Katwijk Binnen.

De expositie in het gemeentehuis in Katwijk is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van Katwijk. Maar u bent ook van harte welkom op de gezellige opening op vrijdagavond 3 augustus van 19:30 (ontvangst) tot 21:00 uur, met om 20:00 uur de officiële openingsceremonie.

Naar overzicht