’t Duyfrak zaterdag 11 juni feestelijk ‘geopend’

Afgelopen zaterdag was het groot feest in ’t Duyfrak. Niet alleen organiseerden de verenigingen en ondernemers de Grote Markt Valkenburg, maar de wijk werd ook feestelijk ‘geopend’. Hoewel veel mensen al jarenlang met plezier in ’t Duyfrak wonen, is het bouw van de wijk pas recent helemaal afgerond. Vanwege corona was de viering hiervan al een paar keer uitesteld, maar des te groter was de feestvreugde afgelopen zaterdag tijdens een zonovergoten evenement.

Duyfrakplein

Het Duyfrakplein stond in de ochtend vooral in het teken van kinderen, die tijdens de vrijmarkt als echte kooplieden hun speelgoed konden verkopen. Daarnaast werden de kinderen omgetoverd in heuse tijgers en prinsessen door bedreven schminkers. Een clown maakte de mooiste creaties met ballonnen, en de aanwezige goochelaar toverde de beste trucs uit de hoge hoed. Het Duyfrakplein werd nog feestelijker gemaakt met muziek van een folk-band die ook oude tijden deed herleven.

Stemmen voor nieuwe inrichting Duyfrakplein

Het Duyfrakplein krijgt op verzoek van de buurt een nieuwe inrichting. Het plein was ontworpen met een open inrichting, zodat het zich voor allerlei activiteiten zou kunnen lenen. Maar in praktijk blijkt dit idee niet tot z’n recht te komen. Samen met de bewonerscommissie van het naastgelegen appartementencomplex is gezocht naar een inrichting die beter past op deze plek. Dit heeft geleid tot twee voorstellen, waarop iedereen op 11 juni zijn of haar stem kon uitbrengen. Dit is vol enthousiasme gedaan. Binnenkort wordt bekend gemaakt welk ontwerp de meeste stemmen heeft gekregen. De aanleg van het ontwerp start naar verwachting na de zomervakantie.