Stem op je favoriete groenontwerp voor rotonde Torenvlietslaan

Oproep aan de Valkenburgers:

Op de kruising van de Voorschoterweg/Hoofdstraat met de Duyfraklaan/Torenvlietslaan ligt de nieuwe rotonde Torenvlietslaan. Sinds augustus is de rotonde in gebruik, alleen de groene invulling in het midden van de rotonde ontbreekt nog. Vier omwonenden bedachten elk een groenontwerp en nu is het de beurt aan de bewoners van Valkenburg. Zij mogen aangeven welk ontwerp zij het mooiste vinden. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt dit voorjaar nog aangeplant.

Stemmen

Woont u in Valkenburg dan kunt u hier tot en met zondag 14 februari uw stem uitbrengen. Uiterlijk donderdag 18 februari wordt op de website het winnende ontwerp bekendgemaakt.

Stem op jouw favoriete ontwerp

Dit zijn de vier ontwerpen

Wagenwiel van haagjes met bloeiende vakken

Het idee van een wagenwiel is gezamenlijk door Christiaan van Rijn (Postmus Sierbestrating) en Rob van Rossum (Fitness Energiek) bedacht. In de kleurstelling komen waarschijnlijk de kleuren van het wapen van Valkenburg, rood en geel, terug.

Polderlandschap met knotwilgen

Gerien Barnhoorn bedacht het ontwerp door 6 of 7 knotwilgen in een cirkel te plaatsen. De wilgen op de rotonde symboliseren het polderlandschap in deze omgeving, tussen de omringende wegen. Onder de knotwilgen komen grassoorten.

Propeller als herinnering aan vliegveld Valkenburg

Omdat veel bewoners graag de connectie met het vliegkamp Valkenburg willen terugzien, stelde Kimberly van der Nagel voor om een vliegtuigpropeller te laten terugkomen op de rotonde. Een fysieke propeller als kunstobject past niet bij het reeds bestaande kunstwerk van de twee duiven naast de rotonde, aldus de gemeente. Het is wel mogelijk om haagjes te planten en in de vorm van een propeller te snoeien.

Het wapen van Valkenburg, in vaste planten

Uit de overleggen met de omgeving over de groeninvulling kwam het idee naar voren om de kleuren van het wapen van Valkenburg, rood en geel, terug te laten komen in de rotonde. Deze cirkel van vaste planten en bollen geeft bijna het hele jaar een fleurige invulling van de rotonde.

Naar overzicht