Start herinrichting Rijnstraat en Turfmarkt

Dit najaar start de herinrichting van de Rijnstraat en Turfmarkt. De werkzaamheden aan de Rijnstraat worden rondom de vernieuwing van de Kon. Julianabrug georganiseerd.

De Julianabrug gaat van maart tot en met december 2020 dicht voor groot onderhoud. Dat leidt tot extra verkeer op de omleidingsroutes. Als de afsluiting van de brug en de werkzaamheden aan de Rijnstraat tegelijk zouden worden uitgevoerd, dan kunnen de resterende wegen al het omleidingsverkeer niet aan.

Dit betekent dat een deel van de Rijnstraat (naar verwachting Molentuinweg tot en met de Turfmarkt) vóór maart 2020 en het andere deel (naar verwachting vanaf Turfmarkt tot aan de Callaoweg) ná december 2020 wordt aangepakt. De definitieve planning wordt bekend zodra er een aannemer is geselecteerd.

Als de Julianabrug wordt vernieuwd en tussen maart 2020 en december 2020 wordt afgesloten, liggen de werkzaamheden aan de Rijnstraat stil. De Rijnstraat kan dan gewoon gebruikt worden.

De Rijnstraat wordt opgeknapt in vervolg op de aanpak van Hoofdstraat en Katwijkerweg. Bewoners hebben intensief meegedacht over de inrichting. De gemeente start in september de aanbesteding, zodat in november een aannemer kan beginnen.

Naar overzicht