Sluiting woningen wegens harddrugs en hennepkwekerij

Burgemeester Visser van de gemeente Katwijk heeft op respectievelijk 5, 15 en 16 juni jl. drie woningen voor de  duur van 3 maanden gesloten wegens overtreding van de Opiumwet. Op 5 en 16 juni betrof het woningen aan de Prins Bernhardlaan en de J.Th. de Visserstraat in Katwijk. Hier is eerder door de politie een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Op 15 juni jl. ging het om een woning aan de Dahliastraat in Rijnsburg. Ook hier is door de politie een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 130 planten.

Streng en consequent tegen drugsoverlast

Het gebruik van drugs heeft vaak ernstige gevolgen, zoals verslaving, overlast, geweld en ondermijnende criminaliteit. Illegale hennepteelt gaat vaak samen met diefstal van elektriciteit en zorgt voor brandgevaar voor de bewoners zelf, maar ook voor omwonenden.  Om die reden treedt de gemeente Katwijk tegen elke vorm van drugscriminaliteit consequent en vasthoudend op. Burgemeester Visser: “In 2020 zijn inmiddels zeven panden gesloten vanwege drugsoverlast. Daarnaast zijn er aan vier straatdealers een gebiedsverbod en een dwangsom opgelegd. Door een pand te sluiten, halen we de woning en daarmee ook de omgeving uit het criminele circuit. Het Openbaar Ministerie zorgt vervolgens voor de strafrechtelijke handhaving van betrokkenen.”

Samen sterk

In samenwerking met politie, woningcorporatie Dunavie en het Openbaar Ministerie pakt de gemeente Katwijk deze vormen van criminaliteit aan. Met elkaar zetten zij zich in de gevolgen van drugsgebruik en –handel in de gemeente te beperken en de gemeente veilig te houden. Dit kan alleen met hulp van de inwoners: meld verdachte situaties via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Naar overzicht