Sluit schuren en garages goed af

Diefstal in schuren neemt toe

Het aantal inbraken in schuren en garages neemt toe. In 2021 is tot nu toe in de gemeente Katwijk al 23 keer iets weggenomen uit een schuur of garage. In veel gevallen stond de schuur of garage niet op slot. In dezelfde periode in 2020 gebeurde dit slechts drie keer. Inbrekers kiezen graag een ruimte waar niemand is en waar ze snel binnen zijn. Sluit daarom de schuur altijd goed af en zorg voor goede (buiten)verlichting. Een dief staat niet graag in het licht.

Fietsen en gereedschap

In schuren zijn dure spullen te vinden, denk aan fietsen, tuinmeubelen, klusmateriaal of een barbecue. Beveiligen is echt nodig. Naast sloten met een politiekeurmerk, is het ook belangrijk lampen met een bewegingssensor nabij de schuur te plaatsen. Deze lamp springt aan als iemand in de buurt komt. Doe altijd de deur op slot. En zet in de schuur spullen op slot of vast. Zo maakt u het lastig voor een inbreker.

Doe melding

Ziet u iets verdachts in uw buurt of wijk? Bel altijd met 112 en gebruik de buurt-WhatsApp. Als het geen spoed heeft, kunt u de politie bellen met 0900-8844.

Naar overzicht