Nieuwe N434 met Corbulotunnel officieel geopend

Corbulotunnel officieel geopend. Deze nieuwe weg is een directe verbinding tussen de A44 en de A4 bij Leiden en is daarmee een grote verbetering voor de mobiliteit in Zuid-Holland. De N434 is het grootste deel van de RijnlandRoute, waarvan eerder de vernieuwde N206 ir. G. Tjalmaweg werd opgeleverd.

De 4 kilometer lange N434 loopt van de A44 bij Wassenaar tot de A4 bij Leidschendam. De weg loopt in een verdiepte ligging langs het westen van Leiden en in een tunnel van 2,5 kilometer onder Voorschoten door. De weg werd ’s ochtends in alle vroegte officieel geopend en als eerste in gebruik genomen door een bestuurlijke afvaardiging van de organisaties die aan de wieg stonden van de aanleg van de RijnlandRoute, waaronder provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Holland Rijnland en de gemeentes Leiden en Katwijk. Na deze eerste rit door de tunnel volgde het overige verkeer al snel.

De RijnlandRoute is het grootste infrastructurele project van de provincie Zuid-Holland tot nu toe. Door de intensieve regionale samenwerking in dit project is het een weg van en voor de regio. De ingebruikname van de nieuwe N434 moet de regio aanzienlijk beter bereikbaar maken. Dat is hard nodig voor de verschillende ontwikkelingen in de regio, zoals woningbouw in Valkenhorst en een goede ontsluiting van het Bio Science Park in Leiden. 

De RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden. Het eerste deel van de RijnlandRoute, de verbrede N206 ir. G. Tjalmaweg, is in april 2023 in gebruik genomen. Met de openstelling van de N434 wordt in juli 2024 het tweede deel van de RijnlandRoute in gebruik genomen. Het werk aan het derde deel, de N206 Europaweg, start naar verwachting in 2024. Deze nieuwe infrastructuur verbetert de verkeersdoorstroming en maakt nieuwe ruimtelijke en economische ontwikkelingen mogelijk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en een fotoreportage van de opening op www.rijnlandroute.nl.