Nieuw in Katwijk: Creatief Leven

Zingeving voor gewone mensen die af en toe last van eenzaamheid hebben

Voor het eerst kunnen inwoners, professionals en vrijwilligers uit Valkenburg, Katwijk en Rijnsburg tijdens de Doe Mee weken kennismaken met Creatief Leven. Twee gratis workshops voor volwassenen en ouderen vinden plaats op 29 september in Rijnsburg en in Katwijk aan Zee. De workshopleider is Annet Gijsman, gespecialiseerd in verbondenheid. Zij geeft vanaf 25 oktober ook de cursus Creatief Leven, die door ons aan inwoners wordt aangeboden.

We zetten ons op verschillende manieren in voor inwoners. Tijdens de Doe Mee weken wordt benadrukt dat iedereen erbij hoort. Dit jaar bieden we iets nieuws aan voor mensen die weleens last van eenzaamheid hebben. De cursus Creatief Leven helpt mensen om zelf, stap voor stap, iets te veranderen aan hun situatie. Het is een positieve, serieuze en leuke cursus. Mensen die de cursus in andere gemeenten al hebben gevolgd, ervaren na afloop minder last van eenzaamheid.

Stap voor stap

Gesprekken, adviezen, maatjescontacten, sporten, cultuur of een luisterend oor zorgen niet altijd dat eenzaamheid minder wordt. Eenzaamheid is niet zo gemakkelijk te doorbreken, zeker niet als mensen er al wat langer last van hebben. De cursus Creatief Leven helpt mensen om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen, te ontdekken wat bij ze past. Deelnemers oefenen en worden gestimuleerd, waardoor ze meer gaan ontspannen. Ze worden zich bewust van (soms negatieve) patronen. Stap voor stap, met behulp van acht bijeenkomsten en een werkboek, gaan de deelnemers zich meer openstellen voor verandering. Ze maken hun eigen keuzes, op weg naar meer verbondenheid.

Vrijblijvend kennismaken

Op donderdag 29 september is iedereen welkom die meer wil weten over wat eenzaamheid is en waardoor het een probleem kan worden. Toegelicht wordt wat Creatief Leven is en voor wie het bedoeld is. Aanwezigen krijgen een voorproefje en kunnen vrijblijvend kennismaken met Annet Gijsman, die zowel de workshops als (later) de cursus geeft.

Data en tijden

Zowel voor jongeren als voor ouderen is het mogelijk om op positieve wijze iets te veranderen. Wie dat wil, kan zich aanmelden voor de cursus. Wie (eerst) meer wil weten is van harte welkom bij de workshop. Op donderdag 29 september 2022, de eerste dag van de landelijke Week tegen Eenzaamheid, vinden er twee workshops plaats: van 14.00 tot 15.30 uur in de Burgt in Rijnsburg en van 20.00 tot 21.30 uur in de Zwanenburg in Katwijk.

Aanmelden

Op de website www.doemeeinkatwijk.nl kunnen inwoners en medewerkers uit Katwijk zich o.a. aanmelden voor de workshops en de cursus (zoek op de trefwoorden: Creatief Leven).