Marktkraam voor een goed gesprek over energie

Op de markt van vrijdag 19 november was er een speciale marktkraam ingericht met het thema energie. Hier waren energieambassadeurs en medewerkers van de gemeente Katwijk aanwezig om het gesprek met inwoners aan te gaan over energiebesparing en duurzame opwek. Wethouder Jacco Knape kwam ook langs om met de bezoekers van de markt te praten over deze onderwerpen.

Binnen de gemeente Katwijk wordt er gekeken hoe er in de toekomst anders moet worden omgegaan met elektriciteit en warmte. Dit gebeurt om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Er worden stappen gezet om energie te besparen en er wordt onderzocht hoe stroom en warmte aan huizen geleverd kunnen worden via duurzame energiebronnen.

Tijdens de markt konden inwoners in gesprek gaan met de energieambassadeurs en medewerkers van de gemeente Katwijk over grote energieprojecten en wat inwoners zelf kunnen doen om energie te besparen. Naast goede gesprekken werden er ook energiebespaarboxen uitgedeeld. In deze boxen zaten ledlampen, tochtstrippen en handige informatie over energiebesparende maatregelen.

Energieambassadeurs

Deze actie was mede een initiatief van de energieambassadeurs. Deze vrijwilligers zijn enthousiaste inwoners van de gemeente die zich hard maken voor het verduurzamen van woningen. Tijdens de markt gaven zij advies over hoe inwoners op verschillende manieren hun woning kunnen verduurzamen. Denk hierbij aan het isoleren van een huis, lampen vervangen voor ledverlichting, radiatorfolie en waterbesparende douchekoppen. Daarnaast adviseren ze ook over het zelf opwekken van energie door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak te plaatsen.

Wethouder Jacco Knape: ‘Het is goed om samen met de energieambassadeurs hier op de markt te praten met inwoners van de gemeente. Want alleen samen kunnen we werken aan een toekomstbestendig Katwijk voor de generaties van nu en van morgen.’

Wilt u ook aan de slag met het verduurzamen van uw woning, en wilt u advies van de energieambassadeurs? U kunt een keukentafelgesprek aanvragen door te mailen naar info.KatwijkEnergieNeutraal@mail.com

Naar overzicht