Koninklijke onderscheiding voor de heer Dijkstra

De heer J.P. Dijkstra uit Rijnsburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele verdiensten voor de samenleving. Burgemeester Visser reikte op 27 november 2019 de Koninklijke onderscheiding uit. De heer Dijkstra, oud-directeur van Bouwcenter Dijkstra in Katwijk, is zowel voor als na zijn pensionering zeer actief geweest in kerk, politiek en sport.

Ook in de sport heeft de heer Dijkstra zich verdienstelijk gemaakt. Zo was hij bestuurslid van de Jeugd- en Sportraad Katwijk en Jeugdraad Katwijk, de huidige Verenigingenraad Katwijk. Hij was vrijwilliger bij Tennisclub M.V.K.V. in Katwijk, waar hij diverse jeugdtoernooien en activiteiten organiseerde. Later was hij in Rijnsburg voorzitter van de 50+ commissie van de Tennisvereniging De Rijnkanters. Zijn sportieve interesse lag niet alleen bij tennis maar ook bij volleybal. Zo is hij voorzitter en coach van het damesteam geweest bij de Katwijkse Volleybalclub Blok ’77.

Tot slot is hij ruim tien jaar voorzitter geweest van de programmaraad VLOK Katwijk. Deze organisatie gaat over de adviezen voor radio- en tv-uitzendingen.

Naar overzicht