Informatieve sessie over regionale bedrijventerreinenstrategie

Op donderdag 10 september is er vanaf 20.30 tot 21.15 uur in het gemeentehuis een informatieve sessie over de regionale bedrijventerreinenstrategie. De bedrijventerreinenstrategie 2020-2030 bevat de regionale visie op bedrijventerreinen voor de regio Economie 071. Het is een coproductie van de gemeenten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. De strategie gaat onder andere over het aantal hectares bedrijventerreinen, transformatie naar woon-werklocaties (zoals Katwijk ’t Ambacht, de Katwijkerweg/Valkenburgseweg) en de vervangingsvraag door de ontwikkeling van nieuwe terreinen (zoals Werkpark Valkenburg). Het college vraagt de raad om de bedrijventerreinenstrategie vast te stellen.

Meepraten

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de bedrijventerreinenstrategie en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 24 september en neemt de gemeenteraad op 8 oktober een besluit over de bedrijventerreinenstrategie.

Aanmelden

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is aanmelden 48 uur voor aanvang van de vergadering verplicht. Aanmelden kan via een e-mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302. Na aanmelding krijgen inwoners uitleg over het gebruik maken van hun spreekrecht.

De publieke tribune in het gemeentehuis blijft gesloten, vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De vergadering is live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.

Naar overzicht