Informatieve sessie over Herinrichting Rijnstraat en Turfmarkt

Op donderdag 20 juni is er vanaf 19.45 tot 20.30 uur in de raadzaal in het gemeentehuis een informatieve sessie over de herinrichting van de Rijnstraat en de Turfmarkt. De gemeente wil de Rijnstraat en Turfmarkt opnieuw inrichten en de maximum snelheid te verlagen naar 30 km/u. Het college vraagt de raad hiervoor een krediet beschikbaar te stellen van bijna € 2,2 miljoen. Dit is ruim € 1 miljoen meer dan het beschikbare krediet. Dat wordt veroorzaakt door een uitbreiding van de maatregelen voor de snelheidsreductie, het afkoppelen van het riool, het toepassen van een nieuwe rekenmethodiek en prijsstijgingen.

Meepraten

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de herinrichting van de Rijnstraat en de Turfmarkt en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt.

Aanmelden

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden kan via een mail naar of telefonisch 071-406 53 02. Belangstellenden zijn ook welkom om te komen luisteren; daarvoor is aanmelding niet nodig.

De vergadering is live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl. RTV Katwijk zendt deze vergadering ook uit.

Naar overzicht