Informatieve sessie over de renovatie van de Koningin Julianabrug

Op donderdag 31 januari is vanaf 19.50 uur tot 20.30 uur in de Strandzaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over ‘Uitgangspunten voor de renovatie van de Koningin Julianabrug’.

Eind 2020 gaat het R-net rijden over de Biltlaan. Het college wil daarvóór de Koningin Julianabrug renoveren. Voorgesteld wordt de beweegbare brug te vervangen door een vaste brug met een grotere doorvaarthoogte, het brugdek te verbreden, en de fietstunnel te vervangen door een hoogwaardige fiets-/voetgangerspassage. Het college vraagt de raad om een aanvullend voorbereidingskrediet van € 410.000 beschikbaar te stellen.

Meepraten

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over het door het college voorgestelde beleid en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 14 februari en neemt de gemeenteraad op 21 februari een besluit over het voorstel.

Aanmelden

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden kan via een of telefonisch 071-406 53 02. Belangstellenden zijn ook welkom om te komen luisteren; daarvoor is aanmelding niet nodig.

Naar overzicht