Gezond opgroeien in Katwijk: Christelijke Opleidingsschool stapt over op DrinkWater

Gemiddeld consumeert elk kind 6 kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens schooltijd. De Christelijke Opleidingsschool vindt het belangrijk dat kinderen in Katwijk gezond opgroeien en stapt daarom over op DrinkWater. De leerlingen van Christelijke Opleidingsschool gaan samen spelenderwijs de voordelen van DrinkWater ontdekken.

Uit de ervaring van andere basisscholen die overstappen op DrinkWater blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar op school is het eerder de norm om pakjes te drinken. Toen de Christelijke Opleidingsschool in aanraking kwam met de campagne ‘DrinkWater’ van stichting Jongeren Op Gezond Gewicht, werd besloten dat daar verandering in moet komen. Wethouder Corien van Starkenburg licht toe: “De Christelijke Opleidingsschool weet dat de school een belangrijk onderdeel uitmaakt van het opgroeien en hecht er waarde aan om een goed voorbeeld voor de omgeving van de leerlingen te zijn. Ik ben er enorm blij mee dat deze school zich nu ook als 12e basisschool in Katwijk aansluit op Drinkwater.”

Directeur Blondi van der Woude vult aan: “De Christelijke Opleidingsschool spreekt een DrinkWaterbeleid af met ouders en leerlingen. We beginnen met 3 dagen per week water drinken en fruit eten. Met thematische lessen en activiteiten worden leerlingen bewust gemaakt van de voordelen van water drinken. Water is goed voor je gezondheid en voor je concentratie tijdens de les. Het is bijna overal te vinden, het is lekker en vaak nog gratis ook. Daarom wordt DrinkWater bij ons op school de eerste keus.”

DrinkWater is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht. In gemeenten die aangesloten zijn bij de JOGG-beweging kunnen scholen deelnemen aan Over op DrinkWater, een landelijke campagne om jongeren ervan bewust te maken dat water een slimme, gezonde en lekkere keuze is.

Naar overzicht