Gemeente Katwijk voert kentekenparkeren in

Vanaf 19 oktober start de gemeente Katwijk met de invoering van kentekenparkeren. Daar waar het voorheen nodig was om na betaling bij de betaalautomaat een kaartje achter de voorruit te leggen, hoeft dat na de invoering van het kentekenparkeren niet meer. De parkeerautomaten op straat worden in de periode van 19 tot en met 30 oktober 2020 geschikt gemaakt voor kentekenparkeren.

Wethouder Rien Nagtegaal: “Het voordeel van kentekenparkeren voor parkeerders is dat je na het betalen niet meer terug hoeft te lopen naar de auto om een kaartje achter de voorruit te leggen. Voor de gemeente geldt dat we handhaving op deze wijze efficiënter kunnen laten plaatsvinden.”

In de overgangsperiode van het aanpassen van de parkeerautomaten van 19 tot en met 30 oktober is het zo dat op de ene locatie kentekenparkeren al is ingevoerd terwijl hier op een andere locatie nog aan gewerkt wordt. De aangepaste parkeerautomaten worden voorzien van een sticker met de uitleg van de nieuwe werkwijze.

Digitaliseren van parkeren

Het kentekenparkeren is de eerste zichtbare stap in het digitaliseren van zaken rondom parkeren. Op dit moment werkt de gemeente aan het digitaliseren van de verschillende parkeerproducten zoals de bewoners-en bezoekersvergunning. Inwoners met een bewoners- en/of bezoekersvergunning blijven hun huidige vergunning voorlopig gewoon gebruiken. Zij ontvangen bericht van de gemeente op het moment dat dit wordt aangepast. Dat is naar verwachting eind van het jaar.

Meer informatie

Meer informatie over hoe kentekenparkeren werkt, staat op de website van de gemeente Katwijk: www.katwijk.nl/kentekenparkeren. Voor antwoorden op vragen over parkeren, mail naar info@katwijk.nl

Naar overzicht