Expositie ‘Beelden van Steen en Schilderijen in olieverf’

Van 1 tot en met 27 februari 2019 vindt in het gemeentehuis van Katwijk de groepstentoonstelling ‘Beelden van Steen en Schilderijen in olieverf’ plaats.

Initiatiefneemster Mirjam Miener werkt sinds 1994 met steen, van zachte stenen tot en met marmer. Mirjam: “Het werken met marmer heeft een grote aantrekkingskracht en hierop heb ik mij de laatste 15 jaren meer en meer toegelegd. Om mij hier verder in te ontwikkelen werk ik sinds 8 jaar een flink aantal weken in een studio in Italië in Pietrasanta (Toscane). Een omgeving en werkplek die voor mij zeer inspirerend werkt en waar ik mijn techniek nog verder ontwikkel. Ik heb regelmatig geëxposeerd met mijn beelden en schilderijen waaronder 8 keer een solo-expositie. Stenen zijn voor mij een passie waarin ik mij helemaal kan verliezen en de wereld om mij heen kan vergeten.”

Werken met groepen

“Sinds 8 jaar komen groepjes thuis met mij beeldhouwen in de zachtere steensoorten. Daarnaast heb ik met 8 personen 2 keer een vakantiewerkweek in de Ardennen georganiseerd. Dit werkt zeer stimulerend met elkaar en naar elkaar toe. Ik ben dan ook erg trots om nu in februari met de hele groep te exposeren in het gemeentehuis van Katwijk aan Zee.”

Naast steen ook schilderijen

“Ik toon samen met 2 personen, waar ik een schildercursus mee volg, ook schilderijen in olieverf. Het wordt een grote overzichtstentoonstelling waar wij allen ‘hard en met veel plezier’ aan hebben gewerkt. Iedereen is dan ook van harte welkom een kijkje te komen nemen in het gemeentehuis.”

De tentoonstelling is tijdens kantooruren (op donderdag tot 20.00 uur) te bezichtigen in de centrale hal van het  gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan 3 in Katwijk.

Naar overzicht