Enquête over verhuur van woonruimte

Denk met ons mee!

De gemeente Katwijk is benieuwd naar de mening van haar inwoners over de verhuur van woonruimte. Daarom nodigt zij iedereen uit mee te doen aan een enquête hierover. Inwoners wordt onder andere gevraagd naar hun ideeën en ervaringen op het gebied van  toeristische verhuur, huisvesting werknemers, Bed & Breakfast en meer. De uitkomsten van deze enquête worden meegenomen bij het opstellen van regels voor het verhuren van woonruimte die de gemeente gaat opstellen.

Wethouder Gerard Mostert: “Voor veel mensen is het niet makkelijk om een woning te kopen of te huren. Dit komt omdat de prijzen flink zijn gestegen en er weinig betaalbare woningen zijn. Als gemeente willen we juist betaalbare woningen voor onze inwoners, daar werken we elke dag hard aan. Er zijn ook mensen die woningen kopen om te verhuren. Vaak verhuren zij de woning aan een alleenstaande, een stel of gezin. Maar soms worden woningen verhuurd op een andere manier, bijvoorbeeld aan toeristen. De gemeente wil regels opstellen voor het verhuren van woningen. Deze regels moeten aangeven wat een huiseigenaar wel en niet mag doen met een woning”.

Deelname belangrijk

Het is belangrijk om deel te nemen aan de vragenlijst. Zo krijgt de gemeente een goed beeld van wat er leeft als het gaat om het verhuren van woonruimte. Door de enquête in te vullen kunt u aangeven wat de gemeente volgens u wel en niet zou moeten moet toestaan.

Hoe kunt u meedoen?

Via www.katwijk.nl/vragenlijstwoonruimte kunt u meedoen aan de enquête. Het invullen kost ongeveer 5 minuten van uw tijd en kan tot en met 5 september 2021.

Naar overzicht