Duurzaamheidskrant 2020 weer op de mat

Vandaag is de nieuwe Duurzaamheidskrant (pdf, 25 MB) weer op de deurmat gevallen bij inwoners van de gemeente Katwijk. In deze editie staan weer veel duurzame verhalen en ervaringen van inwoners en ondernemers.

Bijvoorbeeld over het werk van de Energieambassadeurs en de oprichting van een energiecorporatie voor en door bewoners. Van duurzaamheid op de werkvloer en toekomstgericht ondernemen in ’t Heen en Klei Oost, tot de wens voor een duurzaam clubgebouw van voetbalclub Valken ‘68. Maar ook over hoe we in de toekomst moeten omgaan met de gevolgen van het veranderende klimaat en hoe bewoners bij kunnen dragen aan minder (zwerf)afval in de gemeente. Wethouder Jacco Knape: “Je merkt dat steeds meer mensen bezig zijn met duurzaamheid, en in allerlei verschillende gebieden. Ook als gemeente gaan we de komende periode flink inzetten op onderwerpen, zoals elektriciteit en warmte, een klimaatbestendige leefomgeving, duurzaam vervoer, en hergebruik en afval”. De gemeente wil deze onderwerpen graag samen met bewoners oppakken. Daarom zal zij de komende tijd vaak het gesprek over duurzaamheid opzoeken. “Het is belangrijk om te weten hoe bewoners over duurzaamheid denken en dat zij weten wat zij zelf kunnen doen, want uiteindelijk hebben we iedereen nodig om Katwijk duurzamer te maken.”

Jubileum

De Duurzaamheidskrant is een samenwerking van de gemeente Katwijk, Uitgeverij Verhagen en ontwerpstudio Dune Pebbler. De krant wordt dit jaar alweer voor de 5e keer op rij uitgegeven. Een jubileumeditie dus. “We zijn erg trots op de Katwijkse Duurzaamheidskrant. Elk jaar krijgen we veel positieve reacties op de krant en werken bewoners en ondernemers in Katwijk enthousiast met ons mee. Ik wens iedereen veel leesplezier en inspiratie om in en om het huis te verduurzamen”, aldus Knape.

Naar overzicht