Denk mee over een toekomstbestendige gemeente!

Hoe gaan we elektriciteit en warmte duurzaam opwekken en gebruiken in de gemeente? Hoe gaan we energie besparen? En hoe kunnen we onze omgeving aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering? De keuzes die de gemeente hierover moet maken kunnen grote invloed hebben op de buurt waar u woont, werkt en in uw vrije tijd naartoe gaat. Laat weten wat u belangrijk vindt en vul de vragenlijsten over de ‘energietransitie’ en over een ‘klimaatbestendig Katwijk’ in via www.katwijk.nl/vragenduurzaamheid.

De gemeente Katwijk maakt zich klaar voor een duurzame toekomst, waarin iedereen fijn kan blijven wonen, werken en recreëren. Om dit te bereiken moeten we onder andere op een andere manier omgaan met energie om verdere verandering van het klimaat tegen te gaan. Bijvoorbeeld door steeds meer energie te besparen en door over te gaan op duurzame energiebronnen die stroom en warmte aan onze huizen leveren. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen en windmolens voor het opwekken van duurzame stroom. Of het gebruik van duurzame warmte om uw huis te verwarmen en om te koken in plaats van het gebruik van aardgas. Daarnaast bereiden we ons voor op de gevolgen van klimaatverandering door onze omgeving hier zo goed mogelijk op aan te passen. We merken steeds vaker de gevolgen van het veranderende klimaat. Door wateroverlast op straat vanwege hevige regenbuien. Of omdat het lastiger is om verkoeling in en om het huis te vinden in de zomer door periodes van hitte en droogte. De gemeente werkt aan een plan om met deze gevolgen om te gaan. Bijvoorbeeld door meer groen in de omgeving te planten om wateroverlast of hittestress tegen te gaan.

Uw mening is belangrijk!

Om goede plannen voor de gemeente en uw wijk te maken vindt de gemeente het belangrijk om van u te weten hoe u over deze veranderingen denkt en wat u belangrijk vindt. Vul daarom de vragenlijsten in via www.katwijk.nl/vragenduurzaamheid. De vragenlijsten duren beiden ongeveer 10 minuten om in te vullen en kunnen tot en met 6 december 2020 ingevuld worden. De ingevulde gegevens in de vragenlijsten zijn vertrouwelijk en worden anoniem verwerkt.

Maak kans op leuke prijzen

Bij het invullen van de vragenlijst over een klimaatbestendig Katwijk maakt u kans op één van vijf te winnen regentonnen ter waarde van 139,- euro. Bij het invullen van de vragenlijst over de energietransitie maakt u kans op een van de 10 tegoedbonnen ter waarde van 20 euro. Om hiervoor in aanmerking te komen kunt u uw e-mailadres achterlaten in beide vragenlijsten.

Naar overzicht