Compostdag: zaterdag 30 maart

Ook dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Katwijk en Noordwijk weer gratis compost ophalen. Op zaterdag 30 maart kunt u per persoon maximaal 4 zakken van 20 liter compost ophalen bij de milieustraat, Taanderstraat 1 in Katwijk. Neem uw milieupas mee en wees er snel bij, want op is op. De milieustraat is zaterdag open tussen 9.00 en 15.00 uur.

De gemeente bedankt u op deze manier voor het gescheiden inleveren van het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Het wordt namelijk steeds duurder om restafval af te voeren. Omdat GFT relatief zwaar is, is het belangrijk om dit van het restafval te scheiden zodat de kosten niet verder oplopen. GFT is bovendien een belangrijke grondstof; er wordt biobrandstof en compost van gemaakt. We kunnen het dus heel goed hergebruiken!

Natuurlijk compost

Compost verbetert op een natuurlijke manier de bodem van uw tuin. Bloemen en planten groeien beter, het water van uw tuin wordt op een natuurlijke manier op peil gehouden en de natuurlijke balans van de bodem wordt beter.

Operatie Steenbreek

In het kader van Operatie Steenbreek mag elke bezoeker van de Compostdag een gratis plantje mee naar huis nemen om in de tuin te planten. Ook kunt u per woning maximaal 5 tegels uit uw tuin gratis inleveren tijdens de compostdag. U kunt deze tot 13.00 uur inleveren. Meer informatie over Operatie Steenbreek vindt u op www.operatiesteenbreek.nl.

Kom op de fiets

De Compostdag wordt altijd druk bezocht. Voorkom dat u in de file staat en kom op de fiets. U kunt de zakken compost gemakkelijk meenemen in fietstassen of onder snelbinders.

Naar overzicht