Campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ weer begonnen

De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat het verkeer moet weten dat de scholen weer zijn begonnen. Dit jaar heeft wethouder Rien Nagtegaal de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ afgetrapt met de leerlingen van basisschool De Dubbelburg in Valkenburg. Deze campagne wordt al jaren uitgevoerd als een samenwerking met onder andere de gemeente, Veilig Verkeer Nederland, de politie en de scholen.

“Onze scholen zijn weer begonnen” is in 1988 gestart om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Iedereen heeft de grote spandoeken die jaarlijks boven de wegen worden opgehangen weleens gezien. Met het starten van een nieuw schooljaar zullen de kinderen en jongeren weer in grote getalen de weg op gaan. Hiermee zal de drukte in de spits weer flink toenemen. Ook met onervaren fietsers. ‘Vooral in de drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval’, aldus wethouder Rien Nagtegaal. ‘Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom is deze campagne belangrijk.’

De Maand van de Veilige Schoolomgeving

Nieuw dit jaar is dat de hele maand september in het teken staat van een veilige schoolomgeving. In de gehele provincie Zuid-Holland zullen er in dit kader activiteiten plaats vinden. De doelgroep van deze themamaand zijn de weggebruikers in de schoolomgeving. De Maand van de Veilige Schoolomgeving maakt onderdeel uit van de aanpak Maak een punt van nul. Deze aanpak is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Verkeersveilig gedrag moet de norm worden in Zuid-Holland, zodat iedereen elke dag veilig thuis komt. Daarom roepen zij iedereen op een punt te maken van nul. De nul staat hierbij voor nul verkeersslachtoffers.  

Naar overzicht