Burgerschouw verplaatst naar voorjaar 2023

De jaarlijkse burgerschouw, die meestal in september en oktober wordt uitgevoerd, wordt dit jaar verplaatst naar het voorjaar van 2023. Er zijn regelmatig verzoeken van deelnemers om in het voorjaar te schouwen. Zij willen op een ander moment in het jaar schouwen omdat de weersinvloeden op de openbare ruimte dan anders zijn. Daarom wordt de komende burgerschouw in een ander seizoen uitgevoerd. 

Over de burgerschouw

Bij de burgerschouw meet u de kwaliteit van de openbare ruimte in woongebieden, winkelcentra en bedrijventerreinen. Samen met andere bewoners geeft u cijfers over allerlei zaken in de openbare ruimte, zoals de stoep, de lantaarnpalen of hoe netjes het is in de wijk. Door de burgerschouw kan de gemeente het kwaliteitsniveau van het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte meten en zien hoe dit zich ontwikkelt. Ook in de komende editie zal weer per locatie worden geschouwd op een oppervlakte van 10 bij 10 meter. Dit is dezelfde schouwmethodiek als bij het schouwen met onze onderhoudsaannemers.

Meedoen

De eerstvolgende burgerschouw vindt in het voorjaar van 2023 plaats en neemt ongeveer drie uur van uw tijd in beslag. Wilt u hieraan meedoen of wilt u meer informatie? Dan kunt u via de mail contact opnemen met de managementassistenten van cluster Dagelijks Beheer: mabeheer@katwijk.nl. Vermeld bij uw aanmelding ook uw contactgegevens en in welke wijk u wilt schouwen.