Bomenkap wegens herinrichting Molenwijk

Binnenkort worden in de Molenwijk 153 bomen gekapt vanwege de herinrichting van de wijk. De bomen verkeren in matig tot slechte conditie en zullen eind 2019 worden vervangen door 141 gezonde bomen. Deze krijgen in het nieuwe ontwerp van de Molenwijk meer de ruimte om uit te groeien tot échte bomen.

Slechte conditie

Voor de herinrichting van de Molenwijk is de kwaliteit van de bomen in de wijk beoordeeld. Hieruit is gebleken dat 153 bomen in matig tot slechte conditie verkeren. Deze bomen worden daarom gekapt in week 47, voorafgaand aan de werkzaamheden. Als de werkzaamheden eind 2019 klaar zijn, worden hier 141 nieuwe bomen terug geplant. In de tussentijd zal de wijk er daarom wat kaal uitzien.

Groenere uitstraling

De Molenwijk zal straks groener ogen dan eerst. Bij het maken van het ontwerp is namelijk erg gelet op kwaliteit in plaats van kwantiteit. In plaats van in kleine perkjes in de stoep,  worden de nieuwe bomen in grotere groenperken van zo’n 20 vierkante meter geplant. Ze krijgen daardoor meer ruimte om te groeien, waardoor ze een groter kroonvolume en een groenere uitstraling krijgen.

Naar overzicht